SRUC 2012: A treia zi la Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

SRUC 2012: A treia zi la Iași

[2012-01-21]
Parohia "Sfânta Tereza" din Iași a găzduit cea de-a treia zi de rugăciune pentru unitatea creștinilor, vineri, 20 ianuarie 2012. Celebrarea ecumenică, prezidată de PS Aurel Percă, Episcop auxiliar de Iași, a avut loc în biserica parohială, la ora 17.00. La această celebrare au participat preoții din cadrul parohiei, precum și preoți din celelalte parohii și congregații din Iași, persoane consacrate, seminariști, numeroși laici, catolici și ortodocși. Celebrarea ecumenică s-a desfășurat după schema obișnuită: Adunarea, Liturgia Cuvântului, Rugăciunea penitențială și stropirea cu apă sfințită. În încheiere s-a rostit rugăciunea de angajare și a fost oferită binecuvântarea.
La predică, pr. Vasile Petrișor, amintind de invitația profundă a acestor zile de rugăciune pentru unitate, a menționat faptul că, mai mult decât în anii trecuți, textele biblice pregătite de comisia poloneză pentru acest an ne ajută să reflectăm asupra unicului fundament al unității care este însuși Cristos. Anul acesta suntem chemați să reflectăm mai mult asupra a ceea ce ne unește, decât asupra acelor elemente care ne separă și ne diferențiază pe unii de alții. Astfel, pe Cristos îl iubim cu toții, indiferent de confesiunea căreia îi aparținem: catolici, ortodocși, protestanți, cu toții privim cu încredere la Cristos. El a suferit pentru fiecare dintre noi. Iată, așadar, care este fundamentul unității: Cristos. Predicatorul a amintit că diviziunile au început să apară în momentul în care oamenii s-au îndepărtat de Cristos. De aceea, unica soluție pentru realizarea unității este reîntoarcerea la El. Aceasta este invitația cea mai profundă a Bisericii. Cristos este cel care ne unește. Ajunși în jurul său, vom observa mulți oameni care sunt în drum spre Emaus, căzuți pradă dificultăților de tot felul și disperării. Pe aceștia suntem îndemnați să îi însoțim, să ne alăturăm lor și să îi conducem spre Cristos, acolo unde cu toții vom forma o mare familie.
În același timp, Sfânta Liturghie de la Catedrala "Adormirea Maicii Domnului" din Iași, celebrată de PS Petru Gherghel, a fost precedată de Adorația Euharistică. Rugăciunile și cântările au fost despre unitate. Comentând textele sacre care au fost proclamate, PS Petru Gherghel a vorbit la predică despre "suferință". El a menționat că suferința trebuie să reprezinte pentru fiecare creștin o încurajare în a persevera pe drumul rugăciunii și al unității, după modelul lui Cristos. Suferința și crucea lui Cristos au fost universale, pentru toți oamenii, de aceea orice creștin este chemat să participe la refacerea unității. El a reamintit, în acest sens, motoul acestei săptămâni de rugăciune: "Toți vom fi schimbați prin victoria, prin biruința Domnului nostru Isus Cristos". Următoarea celebrare din cadrul acestei Săptămâni de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași, va avea loc astăzi, 21 ianuarie, la ora 17.00, în capela Fraților Școlilor Creștine din Iași, Cartierul Aeroport. (După materialul semnat de Virgiliu Demșa-Crainicu pentru Ercis.ro)
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1052, Ultimul acces: 2022-08-08 15:46:49