Papa lauda zelul misionar al Caii Neocatecumenale - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa laudă zelul misionar al Căii Neocatecumenale

[2012-01-23]
Papa Benedict al XVI-lea a afirmat că Calea Neocatecumenală este "un dar special al Duhului Sfânt pentru timpurile noastre", lăudând membrii acestui grup laic catolic pentru angajamentul lor pentru proclamarea lui Cristos Înviat cu costul "abandonării siguranței personale și materiale, chiar al părăsirii propriei țări". Afirmați a fost făcută joi, când un număr impresionant de membri ai Căii Neocatecumenale au umplut Aula Paul al VI-lea. Un decret oficial a aprobat oficial textele celebrărilor acestei mișcări după un proces de analiză din partea Congregației pentru Cultul Divin și Disciplina Sacramentelor ce a durat aproximativ 15 ani.
În contextul audienței s-a făcut și trimiterea în misiune a 100 de familii - cu un total de 362 de copii - și a unor preoți ce au răspuns chemării lui Cristos, părăsindu-și viața de zi cu zi pentru a se dedica proclamării Evangheliei. Familiile pleacă spre opt destinații, șase dintre ele în Europa și două în Americi, marcate pe un afiș ce i-a fost prezentat Sfântului Părinte. Țările sunt următoarele: Franța (Alby, Nice, Bayonne, Toulouse, Strasbourg), Belgia (Antwerp), Slovenia (Ljubljana), Austria (Viena), Estonia (Tallinn) și Marea Britanie (Manchester); peste ocean Venezuela (Guria) și Statele Unite ale Americii (Lawrence, Cambridge, Brockton). Conform fondatorului, Kiko Arguello, Episcopii au fost cei care au cerut misionari din Calea Neocatecumenală în zone "dificile și secularizate".
Întâlnirea de joi din Aula Paul al VI-lea s-a deschis cu invocarea Duhului Sfânt, urmată de lectura de către Episcopul Josef Clemens, secretar al Consiliului Pontifical pentru Laici, a decretului de recunoaștere a textelor de rugăciune ale mișcării. Prelatul a amintit momentele principale din istoria Căii: de la aprobarea statutelor la 1 mai 2008, la Directorul Catehetic "ca instrument de ajutor pentru Calea Neocatecumenală" vizat la 26 decembrie 2010, până la "unda verde" dată acum de Consiliul Pontifical pentru Laici și "opinia favorabilă" a Congregației pentru Cultul Divin pentru celebrările conținute în Directorul Catehetic. Arguello a luat cuvântul la rândul său, vorbind despre importanța Veștii celei Bune a lui Cristos Înviat, care penetrează întreg itinerariul neocatecumenal.
La ora 11.30 a sosit Papa Benedict, primit cu aplauze și strigăte: "Viva il Papa!" (Viață lungă Papei!). "Anul acesta am bucuria să vă întâlnesc și să iau parte alături de voi la trimiterea în misiune", a spus Pontiful, salutându-i apoi "pe toți preoții, seminariștii, familiile, formatorii și membrii Căii Neocatecumenale". "Prezența voastră astăzi este o mărturie vizibilă a angajamentului vostru bucuros de trăire a credinței în comuniune cu întreaga Biserică și cu Succesorul lui Petru, și de a fi vestitori curajoși ai Evangheliei. [...] A-l duce pe Cristos oamenilor și a-i aduce pe oameni la Cristos, aceasta aduce viață în fiecare lucrare de evanghelizare." Sfântul Părinte a mai spus că mișcarea acționează "într-un fel care îi ajută pe cei care au primit deja Botezul să redescopere frumusețea vieții de credință, a bucuriei de a fi creștin".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1513, Ultimul acces: 2024-04-19 00:39:43