Catholica.ro pregatit pentru universul mobilelor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Catholica.ro pregătit pentru universul mobilelor

[2012-01-24]
Cu ocazia împlinirii a 10 ani de existență, situl Catholica.ro anunță că este pregătit pentru cei care vor să navigheze pe sit de pe telefoanele lor mobile. Nu a fost creat un nou sit, o nouă adresă, ci un mecanism de detecție va schimba automat interfața într-una mai prietenoasă navigării prin atingere (versus mouse). Testele cu smartphone-uri și tablete cu Android și iOS (iPhone, iPad) au mers bine, dar desigur sunt posibile probleme cu alte sisteme de operare mobile (caz în care vă rugăm să ne semnalați).
De o interfață specială pentru mobile se bucură nu doar Catholica.ro ci și Documente.Catholica.ro și Lumea.Catholica.ro. Aceste interfețe sunt simplificate și gândite special pentru navigarea de pe mobile. Pentru aceasta suprafețele de atins (touch) sunt mai mari decât textele clickabile cu mouse-ul, din interfața desktop. De asemenea au fost puse butoane pentru mărirea dimensiunii fontului (caracterului). Navigatorii de pe mobile vor putea astfel citi mult mai ușor știrile, vor putea consulta calendarele și informațiile liturgice, vor putea vedea datele despre Biserica Catolică din România. Librăria nu este însă implementată în interfața mobilă.
Era nevoie de așa ceva? Actualmente Catholica.ro e citit zilnic pe mobil de 20-30 de persoane (peste 50% cu Android). Pare un număr mic, dar acum 10 ani, când lansam Catholica.ro, situl primea doar vreo 10 vizite pe zi. Și aceasta nu ne-a descurajat în acel moment să continuăm. Speranța noastră este că numărul vizitatorilor care folosesc smartphone-urile și tabletele vor crește, dat fiind că acum experiența navigării este mai plăcută. Sunt atâtea contexte în care timpi ce ar putea fi socotiți morți (ex: așteptat autobuzul) devin timpi rodnici prin consultarea știrilor, dar și a documentelor sau a interesantelor articole din revista electronică Lumea Catholica.
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1016, Ultimul acces: 2022-08-08 15:47:23