SRUC 2012: A cincea zi la Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

SRUC 2012: A cincea zi la Iași

[2012-01-24]
Celebrarea ecumenică din cea de-a cincea zi de rugăciune pentru unitatea creștinilor la Iași a avut loc duminică, 22 ianuarie 2012, în capela Căminului de bătrâni "Sfântul Iosif" (Surorile Providenței), la ora 17.00. Celebrarea a fost prezidată de pr. Iosif Dorcu, decan de Iași. La această celebrare au participat, alături de pr. Iosif Dorcu, preoți aparținând parohiilor și congregațiilor din Iași, surorile gazdă împreună cu bătrânii aflați în acest cămin, surorile de la celelalte congregații din Iași, seminariști de la "Don Orione", precum și un număr mare de creștini catolici și ortodocși, scrie Virgiliu Demșa-Crainicu pe Ercis.ro.
Pr. Egidiu Condac, directorul Centrului Diecezan Caritas din Iași, în predica sa, i-a invitat pe cei prezenți să mediteze asupra păcii aduse de Cristos cel înviat pentru toți cei care cred. Părintele a menționat că, adunându-ne în jurul lui Cristos cel viu, ne recunoaștem aceeași identitate de creștini. Regăsim unitatea pentru că împreună îl mărturisim pe același Cristos mort și înviat. Pentru a fi credibili, trebuie să ne regăsim uniți în fața aceluiași Cristos pe care fiecare dintre noi îl proclamăm. Amintind de lecturile propuse pentru această zi, părintele a amintit că "pacea" nu este doar un cuvânt rostit, ci este însuși Cristos. A căutat apoi să ofere un răspuns celor care nu găsesc rostul efortului nostru pentru această unitate, din moment ce ea este un dar divin. Fiecare dintre noi, a spus el, am fost creați de Dumnezeu și fiecare am primit o responsabilitate. Dumnezeu ne pune la dispoziție darurile sale, iar responsabilitatea noastră este de a ne folosi de ele în vederea îndeplinirii acestei unități. Construcția solidă a unității este darul lui Dumnezeu, dar este nevoie de brațele noastre, de faptele noastre de slujire și caritate. Iar câmpul carității este vast, a precizat părintele, oferind ca exemplu concret slujirea pe care surorile Providenței o realizează față de cei bătrâni aflați în suferință, indiferent de confesiunea acestora.
PS Petru Gherghel a celebrat Sfânta Liturghie în Catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină". La începutul predicii, PS Petru Gherghel a punctat universalitatea credincioșilor care se roagă în această săptămână pentru unirea în credință, prin menționarea unor locuri: Roma, Ierusalim, Iași etc. În continuare, el a vorbit despre "pace", mesajul central care se desprinde din lecturile biblice proclamate. Un mesaj al lui Isus, după înviere, a fost despre pace: "Pace vouă!" Iar unul din elementele fundamentale pe care le cuprinde pacea se găsește în prima lectură: "El va întoarce inima părinților către fii și inima fiilor către părinții lor", adică pacea care își are originea în familie. Următoarea celebrare din cadrul acestei Săptămâni de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași, a avut loc luni, 23 ianuarie, la ora 17.00, în Amfiteatrul A14 al Facultății de Teologie Romano-Catolică, din cadrul Universității "Al. I. Cuza" din Iași.
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1022, Ultimul acces: 2022-08-12 18:13:19