Intalnire a Comisiei Diecezane pentru Viata Consacrata la Traian - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Întâlnire a Comisiei Diecezane pentru Viața Consacrată la Traian

[2012-01-25]
Comisia Diecezană pentru Viața Consacrată din Dieceza Romano-Catolică de Iași a fost convocată în ședința ordinară de lucru de către pr. Alois Fechet, vicar episcopal pentru viața consacrată, în ziua de sâmbătă, 21 ianuarie 2012, la Traian, în casa Misionarilor Cuvântului Divin, aflăm de pe Ercis.ro. S-a discutat întâi despre celebrarea Zilei Mondiale a Persoanelor Consacrate, 2 februarie 2012. S-a recomandat ca aceasta să fie celebrată zonal în mod solemn în parohii diferite, prin rotație; momentul liturgic să includă procesiune la intrare cu persoanele consacrate, rugăciunea pentru viața consacrată; după Sfânta Liturghie să aibă loc un timp de fraternitate cu o agapă fraternă, cântece, scenete, diapozitive.
Anul acesta, celebrările se vor desfășura în Dieceza de Iași după cum urmează: la catedrala din Iași, ca de obicei, în ziua de 2 februarie, cu participarea tuturor congregațiilor și ordinelor religioase din zona Iași, Dancu, Tomești, Răducăneni, Huși și Vaslui, celebrarea de la ora 11 fiind prezidată de Preasfințitul Aurel Percă; în celelalte zone va fi în ziua de 5 februarie: la parohia Sfânta Tereza din Roman, la Oituz și în parohia Înălțarea Sfintei Cruci din Bacău; pentru zona Bucovina, celebrarea va avea loc în parohia Rădăuți, în ziua de 12 februarie, cu participarea pr. Alois Fechet, vicar episcopal, urmând ca întâlnirea obișnuită lunară din zona Iași să se desfășoare în ziua de 19 februarie, la ora 15.30, la catedrală.
S-a discutat despre întâlnirile între diferite comunități din Dieceză, motivate de importanța schimbului de experiențe, a împărtășirii și trăirii comuniunii, conștiința că în Dieceză alături de alte realități la fel de vitale constituie familia persoanelor consacrate. Astfel de ocazii pentru o susținere reciprocă, ce constituie în același timp un imbold pentru un apostolat cât mai rodnic și eficient, pot fi: zile comune de reculegere, o sărbătoare aniversară în comunitate, hramul parohiei, vizita pastorală a episcopului, o zi de adorație cu o anumită intenție etc.
În centrul atenției vieții consacrate pentru anul acesta va fi un drum împreună cu Dieceza - a două etapă din Anul Familiei: Apropierea familiei de Biserică. Activitățile pastorale pe care diferitele comunități consacrate le desfășoară, în colaborare cu parohiile, cu copiii, cu tinerii, cu persoanele bolnave sau în vârstă trebuie să atingă familia în totalitatea ei. Familia, când se adresează unei opere religioase pentru o anumită necesitate, nu se descarcă de o responsabilitate, ci găsește în persoanele consacrate un sprijin pentru a trăi misiunea sa ca sanctuar al iubirii, cum a spus PS Petru Gherghel în Scrisoarea pastorală "Drumul familiei spre Biserică". În a treia duminică a Paștelui, 22 aprilie 2012, va avea loc Întâlnirea diecezană la Institutul Teologic Franciscan din Roman, cu tema "Viața consacrată și Familia: sanctuar al iubirii pentru a trăi și a promova valorile creștine", relator fiind pr. Corneliu Berea, SVD.
(Sursa: ERCIS.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1313, Ultimul acces: 2024-04-18 09:00:46