SRUC 2012: A saptea zi la Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

SRUC 2012: A șaptea zi la Iași

[2012-01-25]
Cea de-a șaptea zi de rugăciune pentru unitatea creștinilor a fost găzduită de parohia "Sfântul Anton" din Iași, marți, 24 ianuarie 2012. Celebrarea ecumenică prezidată de pr. Iosif Dorcu, decan de Iași, a avut loc în biserica parohială, la ora 17.00. La această celebrare au participat preoții din cadrul parohiei, precum și preoți din celelalte parohii și congregații din Iași, persoane consacrate, seminariști, numeroși laici, catolici și ortodocși.
Lecturile biblice propuse pentru această zi ne arată că cei care trebuie să depășească suferința au nevoie de sprijin de sus, iar acest sprijin provine din rugăciune, citim în materialul semnat de Virgiliu Demșa-Crainicu pe Ercis.ro. În predica sa, pr. Alois Bulai, profesor la Institutul Teologic "Sfântul Iosif" din Iași, i-a invitat pe toți cei prezenți să descopere imaginea lui Isus, Bunul Păstor care transformă în mod radical existența. Astfel, analizând fiecare dintre lecturile biblice propuse pentru această zi, părintele Alois a evidențiat intervenția directă a lui Cristos în viața poporului care, chemat de apostolul Paul în Scrisoarea către Efeseni să fie gata, mereu pregătit să înfrunte dificultățile care apar, ținând întotdeauna în mână scutul credinței, să nu înceteze să se roage.
În textul evanghelic, Isus îl înseamnă pe Petru să descopere în persoana sa iubirea unicului Păstor adevărat. Petru simte în inima lui acest fapt, de aceea se întristează atunci când este întrebat pentru a treia oară. Cu toate acestea, Isus îl cheamă pe Petru să conducă mielușeii, mieii și oile sale. Cristos îi încredințează misiunea sa, îl face părtaș direct la misiunea Sa de păstor. Domnul îl îndeamnă pe apostol să pască oile Sale nu ale altuia și îl cheamă să pășească pe urmele sale, să meargă în urma sa până la moarte. În finalul predicii sale, părintele Alois i-a îndemnat pe toți cei prezenți să înalțe rugăciuni către Domnul, Bunul Păstor, ca acesta să reverse harul unității asupra întregii sale turme, așa încât toți să fim una, adunați la final în jurul său.
PS Petru Gherghel a celebrat Sfânta Liturghie în Catedrala "Adormirea Maicii Domnului" din Iași. La începutul Liturghiei, Episcopul de Iași a evocat figura sfântului celebrat la 24 ianuarie, Francisc de Sales, un Episcop al unității. În cadrul predicii, comentând textele biblice proclamate, PS Petru Gherghel a accentuat importanța "păstorului cel bun", în preajma căruia fiecare creștin trebuie să se simtă în siguranță. Celebrarea de încheiere a acestei Săptămâni de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași, va avea loc astăzi, 25 ianuarie, la ora 17.00, la Catedrala "Adormirea Maicii Domnului" din Bulevardul Ștefan cel Mare. Celebrarea va fi transmisă în direct și de postul Radio Maria.
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 934, Ultimul acces: 2022-08-18 00:05:10