Lumea Catholica, ianuarie 2012 - al 50-lea numar - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Lumea Catholica, ianuarie 2012 - al 50-lea număr

[2012-01-25]
Pornită în ianuarie 2006, din dorința de a crea un spațiu pentru materiale mai ample care nu pot apărea ca știri pe Catholica.ro, revista Lumea Catholica, disponibilă online la adresa Lumea.Catholica.ro, a ajuns la numărul 50. Din nou zece articole îi așteaptă pe cititori, purtându-i prin diverse teme: despre viața Bisericii Catolice, despre viața spirituală, apologetică, istorie, artă...
Primele articole sunt interviuri cu Cardinali. În "Educarea noilor generații la pace", interviu preluat din L'Osservatore Romano, Cardinalul Peter Kodwo Appiah Turkson, președintele Consiliului Pontifical pentru Justiție și Pace, oferă o reflecție despre pace pornind de la mesajul papal pentru Ziua Mondială pentru Pace celebrată la 1 ianuarie. Al doilea interviu, "Credința este un dar pe care îl primim", este din revista italiană 30 Giorni, cu Cardinalul Walter Kasper, președinte emerit al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor. Acesta vorbește despre apropiatul An al Credinței, proclamat de Papa Benedict al XVI-lea. Articolele următoare au în centru conștiința: "Ce înseamnă să îți urmezi conștiința", semnat de Leon J. Suprenant, și "Conștiința nu creează norme, ci le descoperă", articol al lui Richard A. Spinello bazat pe învățătura Papei Ioan Paul al II-lea.
În al cincilea articol din revistă, pr. C. J. McCloskey vorbește despre "A afla voința lui Dumnezeu pentru tine". Janine Langan semnează următorul articol: "Chipul lui Isus". După prima parte apărută în luna noiembrie, numărul pe ianuarie ne oferă a doua și ultima parte a articolului "Imperiul și Biserica timpurie", semnat de Christopher Check. La final găsim un articol de apologetică - "Nu există mântuire în afara Bisericii?", respectiv unul pe teme de bioetică - "Cinci provocări aflate în spatele dezbaterilor bioetice". Amintim că revista electronică poate fi citită cu ușurință și de pe telefoanele mobile, de pe exact aceeași adresă: Lumea.Catholica.ro.
Imagini:
Legături:
•Citiți online

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 954, Ultimul acces: 2022-08-17 05:00:26