PS Alexandru la 75 de ani - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Alexandru la 75 de ani

[2012-01-25]
PS Alexandru Mesian, Episcop eparhial de Lugoj, a împlinit duminică, 22 ianuarie a.c., venerabila vârstă de 75 de ani. Deja în săptămâna premergătoare acestei zile festive, Preasfințitul Părinte Episcop a fost felicitat în mai multe rânduri. Astfel, în ziua de 10 ianuarie 2012 cu ocazia reuniunii lărgite a colegiului consultorilor eparhiali, a fost sărbătorit în cadrul acestei întâlniri. În ziua de 17 ianuarie 2012, la reședința Episcopiei a avut loc o recepție oferită de P.S. Alexandru, eveniment la care au participat colaboratorii de la Centrul eparhial: preoții din Curia Episcopală și laicii care își desfășoară activitatea în cadrul Episcopiei Greco-Catolice de Lugoj.
În ziua de 20 ianuarie 2012, în cadrul întâlnirii ecumenice de rugăciune cu reprezentanții tuturor cultelor ce a avut loc la biserica ortodoxă ucraineană "Sf. Volodemer" din Lugoj, PS Alexandru a fost felicitat în mod special de reprezentanții celorlalte culte care au luat parte la întâlnire precum și de prof. ing. Francisc Boldea, primarul Municipiului Lugoj. În seara zilei de 21 ianuarie a.c., la reședința Episcopiei de Lugoj a avut loc o recepție, am putea spune cu caracter ecumenic, oferită de PS Alexandru. La eveniment au luat parte reprezentanți ai autorităților locale, reprezentanți ai comunităților religioase din Lugoj, iar din partea Episcopiei de Lugoj Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar general; pr. Teodor Baba, consilier eparhial și protopop greco-catolic al Lugojului; pr. dr. Marius-Petru Pop, consilier eparhial și secretar eparhial; pr. Ioan Pop, parohul Catedralei din Lugoj și pr. Robert Trubiansky, paroh la Păru. Cu acest prilej s-au rostit frumoase cuvinte omagiale la adresa sărbătoritului, cei care au luat cuvântul subliniind personalitatea înaltului Ierarh greco-catolic.
Momentele de sărbătorire au continuat duminică, 22 ianuarie 2012, în Catedrala "Coborârea Sfântului Spirit" în cadrul Sfintei Liturghii Arhierești. După cuvântul de învățătură ținut de pr. dr. Marius-Petru Pop, Mons. Angelo-Narcis Pop i-a adresat Ierarhului lugojean urări din partea clerului și a persoanelor consacrate din Eparhia de Lugoj, din partea credincioșilor și din partea tuturor colaboratorilor Preasfinției Sale. "Îl rog pe atotputernicul Dumnezeu", a încheiat Mons. Angelo, "să reverse asupra Preasfinției Voastre toate harurile bogate astfel încât să puteți păstori această Eparhie întru mulți și fericiți ani". Episcopul a primit mai multe buchete de flori atât din partea corului, cât și a credincioșilor. În continuare, pr. Gheorghe Cristescu, iconom stavrofor, a adresat câteva cuvinte întâistătătorului Eparhiei de Lugoj, urându-i din tot sufletul să trăiască mulți și binecuvântați ani și "să ne păstorească până la vârsta actualului Sf. Părinte Papa Benedict al XVI-lea, adică atât cât va vrea bunul Dumnezeu".
La final, PS Alexandru a mulțumit pentru frumoasele cuvinte adresate cu ocazia zilei sale de naștere. "Urările care mi le-ați adresat le punem în mâna bunului Dumnezeu de la care vine toată darea cea bună și tot darul desăvârșit. Se spune, și este cunoscut faptul că Spiritul Sfânt este cel care lucrează în noi, iar noi suntem pământul în care se pune darul lui Dumnezeu, în care se plantează sămânța Cuvântului lui Dumnezeu și pământul trebuie să dea roadă. Bunul Dumnezeu mi-a dat numeroase haruri pe care am încercat în timpul vieții mele să le și valorific". A mulțumit încă o dată colaboratorilor, cuvioaselor surori, corului și nu în ultimul rând bunului Dumnezeu și Preacuratei Fecioare Maria pentru aceste momente și pentru toate harurile primite de-a lungul celor 75 de ani.
Clerul, persoanele consacrate și credincioșii din Eparhia de Lugoj, roagă pe Atotputernicul Dumnezeu prin Prea Curata Fecioară Maria să dăruiască Prea Sfințitului Alexandru, sfinte bucurii, deplină sănătate în împlinirea slujirii arhierești, spre mai mare mărire a lui Dumnezeu și a Bisericii Sale. Întru mulți și fericiți ani, Prea Sfinția Voastră! Pe Stăpânul și Arhiereul nostru, Doamne îl păzește întru mulți ani! (Din materialul semnat pe BRU.ro de biroul de presă al Episcopiei de Lugoj)
(Sursa: BRU.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 926, Ultimul acces: 2022-08-17 07:19:06