Preafericirea Sa Lucian, felicitat de consiliul consultorilor arhieparhiali - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Preafericirea Sa Lucian, felicitat de consiliul consultorilor arhieparhiali

[2012-01-30]
Preafericirea Sa Lucian, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, și Arhiepiscop și Mitropolit al Arhieparhiei de Alba-Iulia și Făgăraș, a întâlnit vineri, 27 ianuarie 2012, la reședința sa din Blaj, consiliul consultorilor arhieparhiali, pentru prima dată după anunțul Papa Benedict al XVI-lea că PF Lucian va fi creat Cardinal al Bisericii Catolice la data de 18 februarie 2012. În premieră a fost și prezența Preasfinției Sale Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopale Majore, la întrunirea consiliului consultorilor arhieparhiali, ocazie cu care Preafericirea Sa i-a prezentat Preasfinției Sale pe membrii consiliului consultorilor, dar și pe ceilalți membrii ai aparatului curial arhieparhial prezenți la această întâlnire.
După un cuvânt de introducere adresat de pr. vicar mitropolitan Paul Turcu, Preafericirea Sa a dorit să împărtășească celor de față din gândurile, emoția, dar mai ales totala surprindere și profunda smerenie cu care a primit vestea referitoare la viitoarea creare ca și Cardinal. Totodată, Preafericirea Sa a ținut să evoce unele aspecte ale martiriului și jertfei Episcopilor greco-catolici după anul 1948, făcând referință și la ceilalți doi Cardinali ai Bisericii Greco-Catolice, Eminența Sa Iuliu Cardinal Hossu și Eminența Sa Alexandru Cardinal Todea, ultimul fiind cel în fața căruia - în urmă cu aproape 22 de ani, la 27 mai 1990 - nou hirotonitul episcop Lucian Mureșan își încredința propria arhierie Proniei dumnezeiești prin motoul "Fie voia Ta!". Preafericirea Sa a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările revărsate din infinita Lui iubire de oameni.
În continuare, pr. vicar mitropolitan Ioan Fărcaș a dat citire unui cuvânt de felicitare adresat Preafericitului Lucian de către consiliul consultorilor arhieparhiali, publicat integral pe BRU.ro. Preluăm câteva fragmente. "Fiecare dintre cei ce suntem prezenți astăzi în Reședința Arhiepiscopală din Blaj, dar nu numai, cunoaștem foarte bine principalele momente și evenimente ale parcursului vieții Preafericirii Voastre, precum și care este firul roșu al aceluiași parcurs; cunoaștem din împărtășirile pe care ni le-ați făcut ce dor neostoit v-a animat viața: slujirea, în liniște și totală dăruire a inimii, lui Dumnezeu, Celui în Treime adorat și preamărit, precum și ascultarea necondiționată a șoaptelor harice ale Inimii de Mamă a Preacuratei Fecioare Maria. Mai știm că, așa precum vrednicii înaintași care V-au precedat, atât în scaunul episcopal al Maramureșului, cât și în tronul arhiepiscopal și mitropolitan al Blajului, ați fost și ați rămas fidel, în ciuda oricărei opresiuni care și-a făcut mereu prezența în viața Preafericirii Voastre, Scaunului Apostolic al Romei, Sfântului Părinte Papa."
"Suntem întruniți aici, Preafericite, pentru a ne exprima marea bucurie și totala mulțumire față de decizia Sfântului Părinte Papa Benedict al XVI-lea, de a vă crea Cardinal al Sfintei Biserici Catolice. Suntem aici pentru a ne exprima aceeași mare bucurie și totodată supunerea filială, pentru numirea anunțată de Papa, cu ocazia Bobotezei acestui an. Dorim și ne rugăm Preasfintei Treimi, Patroana Arhieparhiei noastre - și în acest sens vă oferim și un buchet spiritual! - să vă păstreze sănătos, curajos, cu belșug de alese binecuvântări și cu plăcute și bune vești, întru mulți și frumoși ani!"
(Sursa: BRU.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 891, Ultimul acces: 2022-08-09 12:46:40