Sfintii Trei Ierarhi cinstiti la Baia Mare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfinții Trei Ierarhi cinstiți la Baia Mare

[2012-01-30]
La sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi, 30 ianuarie 2012, Sfânta Liturghie de la Catedrala episcopală din Baia Mare a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. Prezent la slujbă, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian, chiriarhul locului, a ținut un cuvânt de învățătură.
ÎPS Părinte Arhiepiscop Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a vorbit, printre altele, despre tinerii teologi din orașul Baia Mare, arătând că aceștia sunt podoaba orașului , ucenici ai Lui Iisus Hristos care mâine sau poimâine vor vesti cuvântul lui Dumnezeu.
Alături de mulțimea de credincioși s-au aflat și profesorii și elevii instituțiilor teologice ale Eparhiei, autorități locale și centrale.
„Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această frumoasă și binecuvântată zi și Îl rugăm să-i ocrotească pe toți elevii, studenții și ostenitorii din școlile teologice și să le dăruiască puterea de a-L mărturisi pe Hristos cu jertfelnicia și responabilitatea cu care au făcut-o Sfinții Părinți”, a precizat Preasfințitul Părinte Părinte Iustin Sigheteanul, după cum ne informează TRINITAS TV.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corul seminarului „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5860, Ultimul acces: 2022-08-18 21:07:19