Arhiepiscopia Craiovei in sprijinul persoanelor fara adapost - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopia Craiovei în sprijinul persoanelor fără adăpost

[2012-01-31]
Arhiepiscopia Craiovei, prin Asociația Vasiliada și Consiliul Local al municipului Craiova, au luat măsurile adecvate pentru ca persoanele fără adăpost să poată trece cu bine peste această perioadă grea, determinată de temperaturile foarte scăzute. Astfel, cele două institutii au asigurat condițiile necesare și au pus la dispoziție locuri de cazare în cadrul Centrului Social de Urgență pentru Persoane fără Adăpost „Sfântul Vasile cel Mare”, pe care îl administrează în parteneriat.
„De când au început să scadă temperaturile, în cadrul centrului au fost aduse de către poliția locală și echipajele de salvare, 12 persoane fără adăpost. Acestea au fost găsite în stradă, pe raza municipiului Craiova și prezentau diferite afecțiuni cauzate de gerul de afară”, a precizat părintele Sorin Pârvănescu, coordonatorul Centrului social „Sfântul Vasile” după cum ne informează Gheorghe Cioiu.
Noii veniți au primit haine și lenjerie curate. În prezent ei se bucură, ca oricare alt beneficiar al asezământului, de găzduire, hrană caldă, îngrijire, asistență medicală, dar și de servicii de consiliere, acompaniere în vederea obținerii unor documente și acte de identitate sau stare civilă, mediere în vederea găsirii unui loc de muncă.
Centrul social „Sfântul Vasile cel Mare” din Craiova este administrat, în baza unui parteneriat, de Arhiepiscopia Craiovei prin Asociația Vasiliada și Primăria municipiului Craiova. El a fost inaugurat oficial anul trecut, pe 1 februarie, când a fost săvârșită slujba de sfințire de către Înalt Preasfințitul Părinte Mitropolit Irineu. În această perioadă, peste 70 de persoane au beneficiat de găzduire, servirea mesei, îngrijire, asistență medicală, consiliere psihologică, consiliere socială și profesională.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 936, Ultimul acces: 2022-08-09 05:26:10