Manastirea de la Berislavesti, Valcea, si-a sarbatorit hramul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mănăstirea de la Berislăvești, Vâlcea, și-a sărbătorit hramul

[2012-01-31]
Mănăstirea „Sfinții Trei Ierarhi” din localitatea vâlceană Berislăvești a îmbrăcat, la 30 ianuarie 2012, în ziua prăznuirii „Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur”, haine de sărbătoare. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preacuviosul Părinte Arhimandrit Vartolomeu Androni, Exahul Mănăstirilor din Eparhia Râmnicului împreună cu un sobor de preoți și diaconi, după cum ne informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.
În cadrul Sfintei Liturghii, Părintele Exarh a rostit un cuvânt de învățătură referitor la praznicul de astăzi și i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți în biserica mănăstirii.
Răspunsurile la strană au fost date de către corul Mănăstirii Cozia.
La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârșit o slujba de pomenire pentru ctitorii și binefăcători acestui sfânt așezământ.
La acest eveniment au mai fost prezenți preoți din cadrul mănăstirii Cozia și numeroși credincioși din localitate.
Biserica Mănăstirii Berislăvești
Mănăstirea Berislăvești este situată în comuna Berislăvești, din județul Vâlcea.
Este localizată chiar pe malul râului Coisca. Acest ansamblu monastic se află pe lista monumentelor istorice de gradul I, aflate în planul național de restaurare al Ministerului Culturii și Cultelor pe anul 2006. Mănăstirea este datată din 1753 - 1767.
Ansamblul monastic cuprinde: o incintă fortificată, case egumenești, un turn clopotniță și o biserică. În incinta fortificată casele egumenești sunt amplasate pe latura de nord și au remarcabile pivnițe boltite. Pe latura vestică a ansamblului se găsește turnul clopotniță. Biserica este amplasată în centru și a servit până în anul 2008 ca biserică parohială, în prezent fiind redată cultului monahal sub administrația Mănăstirii Cozia.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3455, Ultimul acces: 2022-08-18 01:36:44