A XIV-a intalnire organizata de Comunitatea Sant’Egidio la Roma, Italia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A XIV-a întâlnire organizată de Comunitatea Sant’Egidio la Roma, Italia

[2012-01-31]
La Roma în Italia va începe la 1 februarie 2012, cea de XIV-a întâlnire organizată de Comunitatea Sant’Egidio care are ca temă Creștini și păstori pentru biserica de mâine.
Întrunirea care reunește Episcopi de pe toate meridianele se va încheia sămbătă, 4 februarie 2012. Biserica Ortodoxă Română va fi reprezentată de Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii.
„Vor avea loc conferințe urmate de discuții care vor scoate în evidență importanța lucrării Bisericii astăzi într-o lume secularizată și lipsită de speranță. Se va accentua, de asemenea, rolul bisericilor creștine în propovăduirea adevărului relevat, cel propovăduit de Mântuitorul Iisus Hristos, cât și intensificarea comuniunii și iubirii între creștini. Pe parcursul întâlnirii episcopii din diferite locuri ale lumii vor avea posibilitatea să-și împărtășească din experiența lor pastorală, experiență pusă în slujba Bisericii ca instituție, dar și în folosul, ajutorul și sfințirea credincioșilor. Mulți dintre ei vor veni din zone ale globului aflate în conflict sau din zone în care creștinii sunt încă persecutați și vor aduce astfel mărturia unei Biserici care suferă alături de credincioșii ei”, a precizat Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii pentru Radio TRINITAS.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 875, Ultimul acces: 2022-08-17 20:09:47