Familia: un bun pretios de aparat - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Familia: un bun prețios de apărat

[2012-02-15]
Congresul Mondial al Familiilor, care se va desfășura în perioada 25-27 mai 2012 la Madrid, va avea ca obiectiv principal acela de a convoca lideri și specialiști de toate credințele pentru a reflecta asupra amenințărilor la adresa vieții umane, a familiei și a educației religioase, și de a propune mijloace pentru apărarea și întărirea acestor trei realități. Inițiat în 1997 la Praga, cu obiectivul de a lucra pentru reconstruirea familiilor în epoca post-comunistă, acest Congres a continuat să reflecteze asupra la numeroase provocări, cum ar fi scăderea demografică și politicile anti-viață ale Națiunilor Unite, precum și asupra instituției naturale a familiei, prin intermediul unor întâlniri periodice care s-au desfășurat în Elveția, Polonia, Mexic, Olanda și acum în Spania.
Au fost organizate și întâlniri regionale, mai ales în Statele Unite și în Marea Britanie, toate promovate de o paletă largă de instituții din întreaga lume. Pentru întâlnirea din acest an, organizatorii au confirmat prezența Cardinalului Ennio Antonelli, președinte al Consiliului Pontifical pentru Familie, precum și a Arhiepiscopului rus ortodox Hilarion de Volokolamsk, a căror participare subliniază importanța familiei ca "dar de protejat, dincolo de convingerile religioase, ca celulă de bază a societății". Programul și modalitatea de înscriere sunt puse la dispoziția celor interesați la adresa de internet: www.congresomundial.es. Pentru continuarea experienței și participarea la a VII-a Întâlnire Mondială a Famililor cu Papa Benedict al XVI-lea, care se va desfășura la Milano în săptămâna succesivă, 30 mai - 3 iunie, organizatorii de la Madrid oferă persoanelor interesate un pachet special: congresomundial.es/especial-emf-milan-2012/ .

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 999, Ultimul acces: 2024-03-27 19:31:31