Ziua Bolnavului la Catedrala Coborarea Sfantului Spirit din Lugoj - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ziua Bolnavului la Catedrala Coborârea Sfântului Spirit din Lugoj

[2012-02-15]
La celebrările legate de Ziua Mondială a Bolnavului desfășurate în Catedrala Coborârea Sfântului Spirit din Lugoj, alături de credincioșii veniți și anul acesta în număr mare, sâmbătă, 11 februarie 2012, au fost prezenți și oameni în vârstă care datorită diferitelor probleme de sănătate nu pot participa în mod regulat la serviciile religioase de la Catedrală. Programul a început la orele 16.30 cu rânduiala Vecerniei. Înainte de începerea Sfintei Liturghii, pr. prot. on. Ioan Pop, parohul Catedralei, a ținut un cuvânt de învățătură despre însemnătatea zilei de 11 februarie, amintind de aparițiile Fecioarei Maria de la Lourdes și de Mesajul Papei Benedict al XVI-lea pentru cea de-a XIX-a Zi Mondială a Bolnavului. Sfânta Liturghie a fost celebrată de pr. Ioan Pop și de preoții concelebranți: pr. Robert Trubiansky, paroh la Păru; pr. Olariu Cristian, paroh la Balinț; și pr. Ovidiu Rănescu, paroh la Șanovița. Răspunsurile au fost date de corul Catedralei, condus de d-na prof. Olimpia Drăgan.
După terminarea Sfintei Liturghii, aflăm din relatarea de pe BRU.ro, pr. Robert Trubiansky a dat citire Mesajului pentru cea de-a XIX-a Zi Mondială a Bolnavului al Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea. S-au rostit rugăciuni în cinstea Preasfintei Fecioare Maria. Programul a continuat cu rugăciunea Sfântului Rozariu, fiecare tânăr recitând câte un mister, și cu binecuvântarea euharistică, după care a urmat o procesiune solemnă în jurul Catedralei cu Preasfântul Sacrament și cu Statuia Preasfintei Fecioare Maria. La sfârșit credincioșii au fost stropiți cu apă sfințită și au primit anaforă. Programul serii s-a încheiat cu o agapă fraternă oferită de pr. paroh celor care s-au implicat în buna desfășurare a sărbătorii: consiliul parohial al Catedralei, corul și tinerii Catedralei precum și diferiți binefăcători.
(Sursa: BRU.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 983, Ultimul acces: 2024-04-13 08:15:17