Slujba arhiereasca la Schitul Gaiseni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujbă arhierească la Schitul Găiseni

[2012-12-31]
În Duminica după Nașterea Domnului, la 30 decembrie 2012, Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului s-a aflat în mijlocul obștii Schitului Găiseni. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica schitului. În cuvântul de învățătură rostit credincioșilor prezenți, Chiriarhul a explicat înțelesurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică, după cum aflăm de pe site-ul episcopiagiurgiului.ro.
"Evanghelia de astăzi", a arătat Preasfinția Sa, "are rostul de a ne face să înțelegem starea de păcătoșenie în care se afla lumea în momentul nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. Pericopa evanghelică ne prezintă pe de o parte imaginea luminoasă a magilor de la Răsărit care străbat cale lungă pentru a se închina Pruncului Iisus iar pe de altă parte imaginea crudă a lui Irod care, din dorința de a-L ucide pe Mesia, poruncește să fie uciși toți pruncii sub doi ani din Bethleem și din împrejurimi".
Totodată, Preasfinția Sa a vorbit și despre Fuga în Egipt a familiei sfinte, subliniind faptul că pruncul Iisus reușește să găsească liniște într-o țară străină care-l primește la sânul său pentru a elibera definitiv pe om de spectrul morții.Între Egipt și Israel, în cursul istoriei lor, a existat o legătură deosebită. Sfântul Ioan Gură de Aur vorbind despre acest lucru spune: „Ducerea în Egipt și întoarcerea din Egipt a poporului iudeu și a patriarhului Iacov a fost o prefigurare a ducerii și întoarcerii Fecioarei din Egipt. Iudeii s-au dus în Egipt ca să scape de moarte; îi amenința foametea; Pruncul S-a dus, tot ca să scape de moarte; Îl amenința ura lui Irod. Ducându-se iudeii în Egipt, au scăpat de foamete; ducându-Se Pruncul, a sfințit, prin venirea Lui, toată țara. Iată cum, prin fapte de mică însemnătate, Se descoperă dumnezeirea“.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1429, Ultimul acces: 2024-03-24 05:30:32