Papa a numit un nou promotor al dreptatii in Congregatia pentru Doctrina Credintei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa a numit un nou promotor al dreptății în Congregația pentru Doctrina Credinței

[2013-01-06]
Papa Benedict al XVI-lea l-a numit pe pr. Robert W. Oliver din Boston în funcția de promotor al dreptății în cadrul Congregației pentru Doctrina Credinței, "procurorul șef" al dicasterului responsabil pentru promovarea și protejarea doctrinei și moralei catolice. "Cu profundă umilință și recunoștință am primit înștiințarea că Sfântul Părinte îmi încredințează această slujire în Biserică", a spus pr. Oliver în ziua de 22 decembrie 2012. "A primi această numire în Anul Credinței este entuziasmant și provocator". Pr. Oliver a activat ca asistent al moderatorului Curiei pentru Probleme Canonice din Arhidieceza de Boston. Este profesor vizitator de drept canonic la Universitatea Catolică a Americii, din Washington, D.C.
În noua sa funcție, va investiga încălcările grave ale legii Bisericii, incluzând profanarea Preasfântului Sacrament, încălcarea sigiliului Spovezii și abuzurile sexuale asupra minorilor comise de clerici. Cardinalul Seán O'Malley de Boston a declarat că pr. Oliver este un canonist "distins", descriindu-l drept "un preot cu har care a slujit deosebit de bine Arhidieceza". "Îl asigurăm de rugăciunile noastre și de sprijinul nostru pentru această importantă slujire", a declarat el în ziua de 22 decembrie. Episcopul numit Robert P. Deeley, Vicarul general al Arhidiecezei și moderator al Curiei, a spus că pr. Oliver va sluji "cu fidelitate și eficiență". El a spus că preotul a fost "o voce importantă" în deciziile Arhidiecezei și ale Bisericii Catolice din SUA.
Începând din 2002, pr. Oliver a fost asistent pentru afacerile canonice al Vicarului general al Arhidiecezei, judecător și promotor al dreptății în tribunale și consultor pentru comitetul Arhidiecezei de Boston pentru analizarea cazurilor de abuzuri sexuale. El a pregătit oficiali diecezani în întreaga Americă pentru a implementa reformele stabilite în anul 2003 de către Episcopii americani ca răspuns la abuzurile sexuale comise de clerici, relatează Boston Globe. Arhidieceza de Boston a intrat într-o criză în anul 2002 din cauza scandalurilor privind abuzurile sexuale, care au dus la demisia Arhiepiscopului de atunci de Boston, Cardinalul Bernard Law. Pr. Oliver este membru al Fraternității Speranței, o mică asociație catolică cu sediul în Boston, formată din credincioși implicați în munca pastorală din campusuri. S-a născut în New York, în 7 aprilie 1960, și a crescut în Long Island. Tatăl său, Robert W. Oliver, a fost judecător în Curtea Supremă a Statului New York. A studiat la Universitatea Catolică a Americii, Universitatea Pontificală Gregoriana și Colegiul Dartmouth din New Hampshire. A fost hirotonit preot în mai 2000.
Pr. Oliver a declarat că cere "cu umilință" călăuzirea Duhului Sfânt pentru a-l asista pe prefectul Congregației pentru Doctrina Credinței, Arhiepiscopul Gerhard Muller. Această Congregație a Vaticanului a fost condusă de Papa Benedict al XVI-lea înainte de alegerea sa ca Papă, în 2005. Preotul american îi urmează Mons. Charles Scicluna, pe care Sfântul Părinte l-a numit recent Episcop auxiliar de Malta. Episcopul numit Deeley a declarat că "experiența, inteligența, înțelegerea, compasiunea și respectul pentru toți fiii lui Dumnezeu" l-au pregătit bine pe pr. Oliver pentru "importanta slujire a dreptății" în cadrul Congregației. Ne vor lipsi aici în Boston talentele pr. Oliver și sfatul lui bun, dar ne bucurăm să știm că prezența sa se va simți în întreaga Biserică universală".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1430, Ultimul acces: 2024-04-18 05:16:39