Relicvele lui Don Bosco in Catedrala din Birmingham - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Relicvele lui Don Bosco în Catedrala din Birmingham

[2013-01-12]
Un număr mare de tineri pelerini au venit și miercuri, 9 ianuarie 2013, din toate părțile Arhidiecezei de Birmingham, Marea Britanie, dar și de mai departe, pentru a venera relicvele lui Don Bosco, cunoscutul sfânt italian îndrăgit de tineri, la Catedrala mitropolitană Sf. Chad din Birmingham. Caseta de sticlă cu statuia lui Don Bosco în mărime naturală, ce conține și mâna dreaptă a sfântului, a fost realizată la Torino, de unde a început un pelerinaj de șase ani în lumea întreagă. Pe baza casetei, de jur împrejur, sunt scrise cuvinte ale sfântului: "Da mihi animas; caetera tolle" ("Dă-mi sufletele, ia restul").
Arhiepiscopul Bernard Longley a fost celebrantul principal și predicator. La altar s-au mai aflat Episcopul emerit Philip Pargeter, pr. Martin Coyle SDB, provincial al salezienilor din Marea Britanie, și pr. Peter Brealey, SDB, preot paroh la singura parohie saleziană din Arhidieceza de Birmingham. Înainte de începerea Liturghiei, Arhiepiscopul i-a salutat cu căldură pe pelerinii prezenți. Patru tineri au ținut bannere mari cu Don Bosco în timpul ofertoriului. A fost a doua zi a pelerinajului, la care primii vizați au fost elevii din ciclul gimnazial; cu o zi înainte în schimb, cei care au venit să venereze relicva au fost în principal elevii din ciclul primar.
În predica sa, Arhiepiscopul Longley a spus: "Suntem norocoși să trăim un moment special din istoria lui Don Bosco și a Congregației religioase pe care a fondat-o: salezienii. Vizita relicvelor lui Don Bosco face parte dintr-un program de șase ani, în cadrul căruia relicvele vor călători pe toate cele cinci continente în pregătirea aniversării a 200 de ani de la nașterea Sf. Ioan Bosco, din 2015. Ca parte a pregătirii pentru această ocazie specială, relicvele lui Don Bosco au venit și la noi, ca noi să ne apropiem de acest sfânt al tinerilor și să fim inspirați de viața sa. Preocupat de binele și de educația tinerilor din Torino, Don Bosco le-a oferit ocaziile să își aprofundeze cunoașterea lui Isus Cristos și iubirea pentru El. Sfântul a fost binecuvântat cu o personalitate ce îi făcea pe tineri să se simtă confortabil în compania sa."
Adresându-se în special tinerilor participanți, Arhiepiscopul Longley i-a îndemnat astfel: "inspirați de viața lui Don Bosco, lăsați cuvintele lui Isus să răsune în voi. Trăiți-vă credința cu încredere, în special în acest An al Credinței, și recunoașteți prezența lui Isus. Nu vă fie teamă." Tinerii pelerini s-au implicat în Liturghie, cântând printre altele imnul "Prieten al tinerilor", dedicat lui Don Bosco. Sfântul italian a murit la Torino, la 31 ianuarie 1888, la 72 de ani. O mare parte a populației orașului au participat atunci la funeraliile sale. A fost declarat Fericit în 1929, și Sfânt la 1 aprilie 1934, Duminica Învierii, de către Papa Pius al XI-lea.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 978, Ultimul acces: 2022-08-19 00:39:42