Patriarhul Bartolomeu I va vizita orasul Milano in luna martie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhul Bartolomeu I va vizita orașul Milano în luna martie

[2013-01-12]
La invitația Arhiepiscopului de Milano, Cardinalul Angelo Scola, Patriarhul ecumenic Bartolomeu I de Constantinopol va efectua o vizită religioasă pe 20 și 21 martie a.c. în orașul Sfântului Ambrozie. Potrivit unui comunicat al Arhidiecezei lombarde, citat de Radio Vatican, "vizita istorică a Patriarhului reprezintă momentul central din programul inițiativelor organizate de Dieceza ambroziană pentru celebrarea a 1.700 de ani de la Edictul din Milano și începutul libertății religioase în Occident".
Bartolomeu I a fost ales ca Arhiepiscop de Constantinopol și Patriarh ecumenic la 22 octombrie 1991. Patriarhatul își are sediul la Istanbul, vechiul Bizanț, pe care împăratul Constantin l-a refondat în 330 ca "Noua Romă" și a luat numele de Constantinopol. Ca scaun episcopal - continuă comunicatul Arhidiecezei de Milano - Constantinopol a fost înălțat la rangul de Patriarhie la Conciliul din Efes în 431. Vizita Patriarhului Bartolomeu I la Milano are un precedent în 1997, când a venit în orașul din nordul Italiei la invitația Arhiepiscopului de atunci, regretatul Cardinal Carlo Maria Martini, cu ocazia Anului special dedicat Sfântului Ambrozie.
Din programul vizitei pe care o va efectua anul acesta la Milano fac parte, pe 20 martie, rugăciunea la biserica greco-ortodoxă "Santa Maria Podone", vizita la expoziția "Constantin 313" la Palazzo Reale, iar în cursul după-amiezii meditația (lectio) pe două voci, alături de Cardinalul Angelo Scola, pe tema "Veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi" (Ioan 8,32). Din agenda de joi a vizitei, rugăciunea ecumenică, în cursul serii, la Bazilica Sfântul Ambrozie.
(Sursa: vedeți aici)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1058, Ultimul acces: 2022-08-07 09:57:30