Ora Profetica 4/2013 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ora Profetica 4/2013

[2013-01-25]
SEMNELE SFÂRȘITULUI MATEI 24
Christoși mincinoși. Războaie. Cutremure de pământ. Foamete și ciumi. Persecuții. Înmulțirea fărădelegii. Evanghelia propovăduită în toată lumea. ,,Când veți vedea toate aceste lucruri, să știți că Fiul Omului este aproape, este chiar la uși“
Semnele săptămânii 24 Ianuarie 2013
Franța. Legea duminicală. Pentru oricine este la curent cu cronologia Biblică, referința la legea duminicală este clară și se referă la faptul că la un moment dat, în ultimele zile ale istoriei acestei planete, societatea va impune respectarea păzirii duminicii. Așa cum se poate înțelege prin perspectiva zilelor noastre, motivul poate fi religios, economic sau, ecologic, (trebuie să salvăm planeta, de aceea trebuie să reducem poluarea duminica, etc.). Dar acest motiv poate fi și politico-administrativ. În Franța există de multă vreme o lege care interzice ca magazinele să fie deschise duminica, dar ca mai totdeauna când este vorba de interese economice, multe magazine mai ales în zonele periferice, ignoră legea. Salariații, mai ales studenți sunt bucuroși să primească salariu mai mare, magazinele să facă vânzare în ziua în care toată lumea este liberă. Iată însă că anul trecut sindicatul Force Ouvriere un sindicat comunist, a dat în judecată grupul de magazine Bricorama, deoarece a continuat să deschidă duminica, deși un tribunal hotărâse deja că nu au dreptul. În plus sindicatul cerea și despăgubiri în valoare de 37 milioane de euro. Deși grupul de magazine a scăpat de plata despăgubirilor, mai mult din cauza unor chichițe judecătorești, este clar că nu poate deschide duminica.
Israel. Alegeri ratate pentru Netanyahou. Toamna trecută, primul ministru israelian Benyamin Netanyahou, a programat alegeri legislative anticipate. Era sigur de o victorie zdrobitoare. Datorită acestui sentiment de siguranță, campania electorală a fost lipsită de structura program, sau interes pentru guvern cât și pentru alegători. Iată însă că în urma alegerilor de marți, partidul Likoud și ultranaționaliștii lui Israel Beitenou, au pierdut 11 locuri în parlament. Desigur Benyamin Netanyahou va forma noul guvern, dar pe noi alianțe care vor fi mai șubrede și cu un program de guvernare dictat de aliați. Comentatorii politici subliniază apariția a două figuri noi pe scena politică israeliană în persoana lui Yair Lapid, 49 de ani, fost prezentator de televiziune, actor, etc., o persoană foarte carismatică, și Naftali Bennettc candidatul colonilor. Amândoi tineri, dinamici și dezinvolți, desigur marele învingător este Yair Lapid, foarte popular printre alegători, el s-a lansat în politică acum un an, când a fondat partidul Yesh Atid (există un viitor). El a știut să atragă alegători de la Likud adresând în primul rând problemele lor zilnice, situația lor economică dificilă. Imediat după proclamarea rezultatelor, Netanyahou i-a telefonat și i-a propus să se alieze „pentru a face lucruri mari pentru Israel”. Este foarte probabil că el va accepta obținând pentru el și partidul său posturi importante în noul guvern. Numai că aceasta va produce probleme importante pentru Netanyahou ai cărui aliați tradiționali sunt partidul politic ortodox, deoarece Lapid este un opozant îndârjit al drepturilor de care se bucură evreii ortodocși (scutire de serviciu militar, taxe, etc.). Un alt nou venit care și-a făcut și el intrarea în Knesset este Naftali Bennett. El este fostul șef de cabinet al lui Netanyahou, anglofon, cu îndelungă experiență în acțiunile de comando, liberal din punct de vedere economic, dar un partizan înfocat al ocupării de noi teritorii și opozant al înființării unui stat Palestinian, este în multe privințe portretul primului ministru pe vremea când era tânăr. În concluzie, în loc să clarifice situația, aceste alegeri au complicat-o și fac tot mai dificilă găsirea unui consens politic.
Statele Unite. Festivități inaugurale. Săptămâna aceasta au avut loc la Washington, festivitățile inaugurale ale celui de al doilea termen pentru președintele Barack Obama, și vice președintele Joe Biden. Printre alte activități tradiționale, a avut loc și serviciul religios de rugăciune, care din 1933 are loc în Washington National Cathedral. Anul acesta serviciul a fost mai mult ca oricând ecumenic. Pe lângă lideri ai comunităților creștine au participat cei ai Islamului, Judaismului și Sikhismului. În predica rostită cu această ocazie, reverendul Adam Hamilton, pastor la United Methodist Church of the Resurection din Leawood, Kansas, a subliniat c㠄a mericanii simt astăzi că o casă divizată nu poate supraviețui”. Apelul pastorului se adresa în mod direct membrilor guvernului, prezenți în mare număr, ai congresului și senatului invitându-i să colaboreze și să își exerseze credința care este singura care susține și reunește tăria națiunii. Pentru președintele Obama care în general nu se duce la biserică, a fost a treia zi consecutiv când a participat la un serviciu religios; duminică el a fost la Metropolitan African Methodist Episcopal Church în Washington, iar luni la St. John’s Episcopal Church care se află foarte aproape de Casa Albă.
Talibanul reacționează la declarațiile prințului Harry. Într-un interviu recent, prințul Harry a relatat despre experiențele sale în calitate de copilot pe un elicopter Apache, participând în luptele din Afganistan. În acest interviu prințul a vorbit foarte detașat despre faptul că a trebuit să omoare luptători talibani, inamicii trupelor engleze în Afganistan, comparând emoțiile avute cu cele ale unui joc video în care îți omori adversarul ca să-ți salvezi viața. Zabiullah Mujahid, un purtător de cuvânt taliban, s-a grăbit să dea replica tratând-ul pe prinț de laș, spunând că numai mujahideen, adică luptătorii sfinți sunt cu adevărat militari. El a continuat declarând că nu crede că prințul a participat de adevărat la război, că are de fapt o boală mintală, etc.
Algeria. Atentatul de la In Amenas. Odată cu trecerea timpului, când emoțiile se calmează și praful exploziilor se așează, autoritățiile algeriene fac decontul și dau la iveală treptat treptat filmul acestei tragedii. Acest atac a facut cel puțin 70 de victime, dintre care 37 de străini. Teroriștii în număr de 40 au venit potrivit primului ministru algerian Abdelmalek Sellal, din nord Mali, această operațiune era pregătită de câteva luni. Ei au atacat întâi cartierul în care locuiau muncitorii, ucigând pe șeful securității, apoi s-au îndreptat spre uzina de gaz aflată la circa 4 km, cu intenția de a o arunca în aer. Acest grup de teroriști sub conducerea lui Mokhtar Belmokhtard, binecunoscut de autoritățile algeriene pentru activitățile sale teroriste, avea în compoziția sa persoane de diverse naționalități, printre care un francez și un canadian, responsabil cu coordonarea atacului. Armata algeriană antrenată de ruși, a atacat fără milă pe teroriști trăgând în camioanele cu care se îndreptau spre uzină, cu riscul de a ucide și ostatici. Deși numărul victimelor și al ostaticilor este oarecum neclar; se vorbește de 107 expatriați și 685 algerieni dintre care 38 ostatici, dintre care 37 expatriați cât și 29 de teroriști și-au pierdut viața. Deși câteodată criticate, autoritățile algeriene au fost în general aprobate de către occident pentru poziția lor hotărâtă, care a trimis un mesaj clar viitorilor teroriști, că nu sunt dispuși să negocieze, numai că teroriștii sunt în general bucuroși să moară dacă pot ucide necredincioși, deci nu este clar cât de convingător va fi acest mesaj. În orice caz teroriștii au declarat că au de gând să intensifice acțiunile pe teritoriul țărilor occidentale, în special al Franței.
Clase de yoga la grădiniță. Societatea modernă cunoaște o multitudine de transformări. Atitudini și poziții filozofice se schimbă câteodată radical. In acest context am remarcat că în mod surprinzător Yoga a devenit ceva banal, ba chiar mulți creștini sunt gata să o accepte necunoscând, sau ignorând mesajul mistic pe care îl transmite. Nu acesta este cazul pentru The Encinitas Union School District din California, unde începând din ianuarie anul acesta, elevii vor lua cursuri de Yoga. Începând încă de la gradiniță în cadrul orelor de educație fizică, elevii vor fi inițiați cu Yoga. Unii părinți au protestat, dar conducerea districtului a refuzat să le ia în considerare obiecțiile. Timothy Baird, superintendentul districtului a spus: suntem în secolul 21, acesta este parte din exercițiile fizice, întărește corpul, dă flexibilitate, reduce stresul. Ca să facă aceste exerciții mai acceptabile, copiii nu vor fi puși să facă incantațiile caracteristice, pozițiile specifice rugăciunii, referințele la închinarea la zei vor fi eliminate, iar numele altor poziții au fost schimbate cu altele contemporane, cum ar fi: avion sau clătită. Este evident că un copil care a fost educat de la vârsta de 5-6 ani să practice aceste exerciții „adaptate”, va dori să știe mai mult, nu va vedea nimic neobișnuit să cânte și incantațiile, să progreseze la pozițiile specifice pentru rugăciune, și poate să devină un practicant. Yoga este un termen generic care identifică o disciplină fizică, mentală și spirituală, care își are originea în India antică. În mod specific, yoga este una dintre cele șase școli de filozofie hindusă. Diferitele tradiții de Yoga sunt găsite în Hinduism, Budism, Jainism și Sikhism.Yoga este un sistem folozofic care are diverse practici ascetice. În timp ce Yoga Sutras se concentreză asupra disciplinii minții, Hatha Yoga se concentrează pe sănătate și puritate a corpului. În secolul XIX preoții hindu au, adus Yoga în Occident. În anii 1980, Yoga a devenit populară ca un sistem de exerciții fizice de sănătate în occident.
Pachetele de țigări vor deveni și mai dezgustătoare. Îngrijorate de mortalitatea ridicată produsă de tabac, cel puțin 700.000 de decese pe an numai în Europa, Comisia Europeană a decis să întărească legislația care cere fabricanților să facă pachetele de țigări dezgustătoare. Tonio Borg, comisarul care se ocupă cu sănătatea, a propus o nouă reglementare care prevede ca 75% din suprafața pachetelor să conțină imagini șocante de tumori canceroase și alte afecțiuni provocate de fumat. Experții speră că alături de prețul care crește la fiecare 6 luni, interdicția de a fuma la locul de muncă, în restaurante și baruri, cât și în alte locuri publice, adesea chiar și în propriul apartament, aceste noi măsuri de anti publicitate vor scădea numărul fumătorilor.
Paris orașul luminii are și umbre. Când ne gândim la Paris capitala Franței, ne imaginăm palate fastuase, bulevarde celebre, turnul Eifel și muzeul Luvru. Când ne gândim la lucruri mai puțin fastuase, ne gândim poate la cei fără domicliu fix, dormind sub poduri, la romii care își așează taberele în parcuri și pe marginea autostrăzii, la clandestinii din Africa care trăiesc ascunși prin diverse cotloane, dar în nici un caz la ceea ce relata recent presa franceză. Samuel Mouchard, reprezentantul fundației Abbe Pierre, relata cu imagini drept mărturie, cum un bărbat de 50 de ani pe nume Dominiăue, fracez de sușe a locuit din 1995 într-un… aici devine dificil cum să numim acel loc, care avea o supafață de numai 1,56 m2, și pentru care plătea o chirie de 330 euro. Acest spațiu avea un robinet, un reșou electric și o saltea pe care Dominiăue dormea. Tavanul era înclinat, așa că numai pe o singură latură, pe circa 20 cm el putea să stea în picioare. Gândiți-vă la ceva cum ar fi o cabină de vagon de dormit, sau o remorcă de camping, numai că el a trăit acolo nu câteva ore sau zile, ci peste 15 ani. Deoarece primăria a închis clădirea pentru că era insalubră, proprietarul va trebui să găsească pentru Dominiăue o locuință conform cu normele legale, care precizează că limita minimă pentru locuințe este de 9 m2. Reprezentantul fundației Abbe Pierre, preciza că din păcate acesta nu este un caz izolat, că au întâlnit altădată o situație în care o familie cu un copil trăia într-un spațiu de 7 m2. Aceasta ne poate da o perspectivă de cât de favorizați suntem.
Paris după manifestație. Săptămâna trecută a avut loc în Paris o manifestație importantă împotriva proiectului de lege „căsătoria pentru toți” care va da dreptul de a se căsători homosexualii. Interesant este faptul că guvernul a precizat că indiferent de ce spun manifestanții legea va fi adoptată, totuși un mare număr de persoane au manifestat, poliția a spus că erau 340.000, organizatorii 800.000. Punctul final a fost peluza din fața turnului Eifel numită Champ de Mars. Ca urmare iarba și arbuștii au fost distruși de marea de oameni prezenți, familii cu copii în căruț, invalizi în cărucioare… Primăria orașului a estimat că pentru a reface peluza vor fi cheltuite peste 100.000 de euro, așa că a și trimis factura organizatorilor. Aceștia au protestat vehement remarcând că primarul Bertrand Delanoë, un homosexual convins și membru de vază al partidului socialist, insista să se păltească daunele, în vreme ce atunci când au loc manifestații în favoarea homosexualilor nu reclamă nici o despăgubire.
SUA. Un adolescent a omorât cinci oameni. Cadavrele au fost descoperite într-o casă, unde polițiștii au fost chemați sâmbătă seara. Cei trei copii, două fete și un băiat, aveau vârste la care se merge la școală și la colegiu, a declarat pentru AFP Aaron Williamson, un purtător de cuvânt al Biroului șerifului comitatului Bernalillo. Toți au fost loviți de mai multe gloanțe. Mai multe arme, inclusiv o „pușcă de asalt de tip militar” au fost găsite la locul crimei, a precizat polițistul. Dezbaterea asupra accesului la arme de foc în Statele Unite a fost relansată în urma masacrului de la școala primară Sandy Hook din Newtown, în statul Connecticut (nord-est), la 14 decembrie, când un atacator, puternic înarmat a asasinat 20 de copii și șase femei. Alte atacuri armate au avut loc după cel de la Newtown, inclusiv în școli. Civilii americani dețin 270 de milioane de arme letale. Statele Unite ocupă primul loc în lume în ceea ce privește numărul de arme de foc deținute de civili. Potrivit gunpolicy.org, în SUA sunt în jur de 90 de arme la 100 de americani. Președintele american Barack Obama a ținut un discurs la Casa Albă prin care a transmis că vor fi luate mai multe măsuri pentru a reduce violențele armate. „Avem responsabilitatea de a avea grijă de copii și de a-i apăra de aceste lucruri rele. Trebuie să asigurăm securitatea copiilor noștri, este principala noastră sarcină”. Pentru această campanie a fost alocat un buget de 500 de milioane de dolari. Printre altele, Obama a anunțat că statul american ar putea interzice achiziționarea de arme de asalt de tip militar și încărcătoarele de mare capacitate. De asemenea, vor fi înăsprite condițiile pentru un american care dorește să cumpere o armă.
Minte sănătoasă în corp sănătos. Alimente frauduloase. După cum fiecare dintre noi am observat, prețurile alimentelor a crescut vertiginos în ultimul an. Datorită acestui fenomen, tot mai mulți comercianți și chiar restaurante, nu se dau înapoi de la tot felul de înșelătorii pentru a menține sau mării profiturile. CNN.com raporta săptămâna aceasta că tot mai multe magazine alimentare și restaurante înlocuiesc pe ascuns anumite specii de pește și tipuri de carne, cu altele de o calitate mai scăzută. U.S. Food and Drug Administration (FDA), de asemenea raportează că peștele și carnea, precum și anumite sucuri de fructe și vegetale sunt tot mai frecvent comercializate în mod fraudulos. Uleiul de măsline, laptele, siropul de arțar, ceaiul și cafeaua sunt numai câteva dintre produsele pe care FDA le citează ca fiind cu regularitate comercializate cu o etichetă care nu corespunde calității și ingredientelor necesare. De exemplu mierea de albine este foarte posibil să fie comercializată în USA cu o etichetă frauduloasă. Food Safety News a publicat rezultatul unei investigații care arată că 76% din borcanele cu miere cumpărată în magazinele din 10 state americane nu conține polen, și este sub standardele de calitate internațională. Lipsa de polen se datorează faptului că polenul din această miere este filtrat. Prin analiza polenului pe care mierea o conține se poate identifica calitatea și proveniența produsului. Un alt exemplu sunt ceaiurile rare, care de multe ori sunt amestecate cu frunze de ceai inferior sau chiar cu buruieni. De multe ori uleiul de măsline este amestecat cu uleiuri vegetale inferioare, iar multe sucuri, așa numite naturale, sunt diluate cu apă sau alte lichide. Sucul de rodii, care are un preț ridicat, este diluat de multe ori cu suc de struguri roșii sau de pere. Ce putem face? Consumatorii sunt sfătuiți să fie vigilenți. În loc de suc de portocale sau de alte fructe, cumpără fructele și fă-ți singur suc și astfel poți fi sigur că este 100% natural. Cumpără numai de la magazine în care ai încredere și de la firme cu reputație; este mai puțin probabil ca o firmă serioasă să-și compromită reputația cu alimente frauduloase. Nu economisiți nimic când cumpărați un produs mai ieftin, dar care nu conține ingredientele de pe etichetă. Fiți suspicioși la delicatese sau produsele organice care provin din surse dubioase, și dacă este posibil, cumpărați numai de la fermieri.
Textul săptămânii. „mângâiați-vă și întăriți-vă unii pe alții, cum și faceți în adevăr”. I Tesaloniceni 5,11
Petre și Paul Gheorghe

Sursa: www.InterCer.net


Contor Accesări: 1530, Ultimul acces: 2024-04-15 04:18:42