Papa catre asistentii din Actiunea Catolica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa către asistenții din Acțiunea Catolică

[2013-01-24]
Sâmbătă, 19 ianuarie, s-a deschis în cursul după-amiezii, la Domus Mariae din Roma, seminarul național al asistenților din Acțiunea Catolică Italiană. Cu tema "Asistenți adulți pentru adulți în credință", evenimentul își propune o reflecție asupra figurii asistentului și a identității sale, informează Radio Vatican. Seminarul se va încheia astăzi, 24 ianuarie.
Cu ocazia acestei reuniuni de lucru, Papa Benedict al XVI-lea a transmis participanților un mesaj, semnat de Cardinalul Tarcisio Bertone, secretar de stat. În mesaj, Papa își exprimă aprecierea față de inițiativa destinată "să aprofundeze, în Anul Credinței, unele aspecte semnificative pentru misiunea Bisericii în lume". Pontiful și-a exprimat speranța ca această reuniune de lucru să suscite în participanți "un reînnoit elan apostolic" pentru "o generoasă mărturie evanghelică" și o "înțeleaptă îndrumare pastorală în cadrul asociației și a întregii comunități".
"Prezența unui preot care să însoțească, să călăuzească și să susțină misiunea Acțiunii Catolice în diferitele sale forme de acțiune face parte din istoria și din viața acesteia", se scrie în comunicatul asociației. În document se spune de asemenea că Acțiunea Catolică este dintotdeauna convinsă că doar prin prezența asistenților maturi este posibilă însoțirea realității asociative, ce are ca misiune formarea unor laici caracterizați de o credință adultă, capabili să fie ferment al comunităților creștine într-un timp de diviziuni, atenți fiind la găsirea de spații pentru confruntare și asumarea de decizii în comun, care să fie orientate de Evanghelie".
Comunicatul Acțiunii Catolice subliniază că reuniunea de lucru de la Roma dorește să scoată în evidență rolul adultului în calitate de asistent în cadrul asociației Acțiunea Catolică. Pentru a îndeplini rolul de îndrumător al celor mai tineri, asistentul adult este chemat să își redefinească identitatea de discipol al lui Isus, chiar în contextul unor situații în continuă schimbare.
(Sursa: vedeți aici)

Sursa: www.InterCer.net


Contor Accesări: 1113, Ultimul acces: 2022-08-18 17:17:08