Un preot brazilian la conducerea Centrului de Televiziune al Vaticanului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Un preot brazilian la conducerea Centrului de Televiziune al Vaticanului

[2013-01-24]
În urma restructurării departamentelor de comunicații ale Vaticanului, un preot de origine braziliană va fi noul director al postului vatican de televiziune. Papa Benedict al XVI-lea l-a numit pe pr. Dario Edoardo Viganò, profesor la Universitatea Pontificală Laterană și expert în cinematografie, în locul părintelui Federico Lombardi. "Sunt foarte bucuros de această decizie, deoarece eu am încă mult de lucru ca șef al radioului vatican și al biroului de presă", a declarat pr. Lombardi, de 70 de ani, pentru CNA. "Dacă nu numesc un nou cap pentru aceste două posturi, eu voi fi tot aici", a mai adăugat el, râzând.
Papa l-a numit pe pr. Lombardi ca director al biroului de presă în 2006, mai apoi preluând și Centrul de Televiziune al Vaticanului (CTV) și Radio Vatican (RV). Pr. Viganò, născut la Rio de Janeiro la 27 iunie 1962, este profesor la Universitatea Pontificală Laterană și un veteran al cinematografiei. Este de asemenea membru al Academiei Pontificale de Teologie și al Ordinului Ecvestru al Sfântului Mormânt din Ierusalim. CTV a fost fondat în 1983, pentru a transmite activitățile Vaticanului, inclusiv audiențele generale de miercuri ale Sfântului Părinte. Transmite în medie 200 de evenimente live pe an.
În aceeași mișcare de restructurare, Papa l-a numit pe jurnalistul Angelo Scelzo, subsecretar al Consiliului Pontifical pentru Comunicațiile Sociale, ca vice-director al biroului de presă al Sfântului Scaun. Numirea caută să unească procesul de acreditare la biroul de presă. Înainte, biroul de presă era responsabil de acreditarea jurnaliștilor, în timp ce Consiliul Pontifical pentru Comunicațiile Sociale coordona acreditarea cameramanilor și fotografilor. Scelzo va lega acum cele două sectoare. Se va ocupa de acreditările audiovizuale și va colabora cu actualul vice-director, pr. Ciro Benedettini. "Decizia secretariatului de stat unește în sfârșit sector de acreditări, după cum se aștepta de mult timp", a afirmat pr. Benedettini.
Se va face pe viitor o separare între acreditări pentru știri și respectiv pentru proiecte. Biroul de presă va autoriza relatarea prin știri, în timp ce dicasterul pentru comunicațiile sociale va autoriza documentarele. Înființat de Papa Pius al XII-lea în 1948, Consiliul Pontifical pentru Comunicațiile Sociale urmărește să răspândească Vestea cea Bună prin mass-media. Actualul președinte este Arhiepiscopul Claudio Maria Celli, care îl are ca secretar pe Mons. Paul Tighe.

Sursa: www.InterCer.net


Contor Accesări: 1174, Ultimul acces: 2022-08-18 07:10:07