Episcopii cer parlamentarilor britanici sa se opuna "casatoriilor" homosexuale - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopii cer parlamentarilor britanici să se opună "căsătoriilor" homosexuale

[2013-01-30]
Episcopii catolici au cerut ieri membrilor Parlamentului britanic să se opună legii care ar permite "căsătoria" între persoane de același sex. În timpul unei întâlniri cu parlamentarii, Episcopii le-au spus de ce sensul căsătoriei are importanță pentru toți, susținând că, pentru prima oară în istoria juridică a Marii Britanii, proiectul de lege "caută să rupă legătura legală existentă între instituția căsătoriei și exclusivitatea sexuală, loialitatea și responsabilitatea pentru copii rezultați din căsătorie".
Citându-l pe Bertrand Russell, Episcopii au subliniat că "pentru copii nu este nevoie de o instituție preocupată de sex... Doar prin copii devin relațiile sexuale importante pentru societate, demne de recunoaștere ca instituție legală". S-a mai subliniat că nu există mandat pentru puterea politică să facă o schimbare atât de fundamentală în definiția căsătoriei. O astfel de schimbare reprezintă o schimbare constituțională majoră, iar Parlamentul nu ar trebui presat să ia o astfel de decizie, care va avea consecințe pe termen lung, multe neintenționate. "Publicul britanic, în ansamblu, nu caută această schimbare; nici unul dintre partidele politice mari nu a promis așa ceva la ultimele alegeri; nu a existat vreun referendum; guvernul nu a consultat dacă legea să fie schimbată, ci doar cum să fie schimbată."
Proiectul de lege deschide calea pentru mai multe schimbări fundamentale iar propunerile incluse sunt inadecvate, susțin Episcopii, concluzionând că nu au fost analizate realist consecințele proiectului. Printre acestea se numără impactul asupra libertății de expresie și a libertății religioase, în special în educație, și prăpastia tot mai mare dintre concepția religioasă, respectiv seculară asupra căsătoriei, care va avea implicații profunde asupra viitorului relațiilor dintre Biserică și stat.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 888, Ultimul acces: 2022-08-06 19:00:00