Hramul Seminarului greco-catolic oradean - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hramul Seminarului greco-catolic orădean

[2013-01-30]
Miercuri, 30 ianuarie 2013, Seminarul greco-catolic "Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan" din Oradea și-a sărbătorit hramul. Sărbătoarea a început marți seara, cu celebrarea Vecerniei cu litie de către pr. Eduard Fischer, vice-rector al seminarului, continuând miercuri dimineața cu Utrenia și Sfânta Liturghie arhierească. La acest eveniment au participat mai mulți preoți, formatori și profesori dar și prieteni ai seminarului, care au venit pentru a-i serba pe patronii Seminarului în capela "Sfinții Trei Ierarhi". Sfânta Liturghie a fost celebrată de PS Virgil Bercea împreună cu pr. Antoniu Chifor, rector al seminarului, pr. Eduard Fischer, vice-rector, pr. Anton Rus, director spiritual, pr. Eduard Roman, pr. Alexandru Buzalic, pr. Iuliu Muntean, pr. Călin Dușe, pr. Coriolan Mureșan, pr. Paul Popa, pr. Anton Cioba, aflăm de pe EGCO.ro.
În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Virgil le-a vorbit seminariștilor și celor prezenți despre "modelele de credință reprezentate de Vasile cel Mare, Grigore Teologul și Ioan Gură de Aur. Ei l-au avut ca model pe Cristos și la rândul lor pot fi și trebuie să fie modele pentru noi toți și în special și pentru seminariști. Ei sunt modele de credință dar pot fi și modele de prietenie, Sfinții Vasile și Grigore fiind prieteni buni". Preasfințitul a evidențiat importanța de a avea prieteni și prietenii bazate pe principii spirituale. Acestea sunt prietenii care rămân pentru totdeauna și nu prieteniile bazate pe interese, care, atunci când interesele dispar, prieteniile cad. Cei trei sfinți ierarhi reprezintă modele de a fi în lume, modele de a fi lumină lumii, ceea ce li se cere și seminariștilor.
(Sursa: EGCO.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 891, Ultimul acces: 2022-08-04 22:02:18