Te Deum inaintea Sedintei anuale a Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Te Deum înaintea Ședinței anuale a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei

[2013-02-05]
La Catedrala Patriarhală din București a fost oficiată astăzi, 5 februarie 2013, începând cu orele 08:30, slujba Te-Deum-ului de către Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
La această slujbă au fost prezenți membrii Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.
Te-Deum-ul s-a săvârșit înaintea Ședinței anuale a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei care va avea loc în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală.
De la data de 7 ianuarie 2013, când Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie al Buzăului și Vrancei a trecut la cele veșnice, până la alegerea și întronizarea noului Chiriarh al acestei eparhii, locțiitor de Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei este Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.
Conform articolelor 90 - 94 din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, Adunarea eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei, formată din 30 de reprezentanți ai clerului și ai credincioșilor mireni (10 preoți și 20 de mireni) aleși pe o perioadă de 4 ani.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 830, Ultimul acces: 2022-08-08 18:39:53