Patriarhul Romaniei va prezida Adunarea Eparhiala a Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhul României va prezida Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei

[2013-02-04]
Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în calitate de Locțiitor de Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei, va prezida, marți, 5 februarie 2013, ședința anuală a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei care se va desfășura, începând cu ora 9:30, în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală.
Ședința de lucru a Adunării Eparhiale va fi precedată de oficierea în Catedrala Patriarhală a slujbei de Te Deum, începând cu ora 8:30.
Mai multe amănunte a oferit pentru Agenția de știri BASILICA Părintele Adrian Ionescu, Consilier Media al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei: "În deschiderea lucrărilor ședinței, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va da citire raportului sinteză privind activitatea sectoarelor Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei din anul 2012. În continuare, în plenul ședinței Adunării Eparhiale, vor fi prezentate rapoartele de activitate ale sectoarelor Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, după care vor fi supuse aprobării împreună cu raportul de activitate financiară și contabilă pe 2012 și proiectul de buget pe anul 2013".
De la data de 7 ianuarie 2013, când Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie al Buzăului și Vrancei a trecut la cele veșnice, până la alegerea și întronizarea noului Chiriarh al acestei eparhii, locțiitor de Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei este Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.
Conform articolelor 90 - 94 din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, Adunarea eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei, formată din 30 de reprezentanți ai clerului și ai credincioșilor mireni (10 preoți și 20 de mireni) aleși pe o perioadă de 4 ani.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 814, Ultimul acces: 2022-08-09 02:27:59