O impunatoare statuie a Fecioarei Maria a fost ridicata in Bolivia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

O impunătoare statuie a Fecioarei Maria a fost ridicată în Bolivia

[2013-02-04]
O statuie monumentală a Fecioarei Maria, înaltă de 45 de metri și cântărind o tonă și jumătate, a fost inaugurată vineri în Bolivia, fiind cea mai mare sculptură religioasă din America de Sud, depășind-o cu șapte metri pe cea a lui Hristos Mântuitorul din Rio de Janeiro, relatează agenția EFE.
Impunătoarea operă ce are opt etaje interne a fost ridicată în localitatea andină Oruro, situată la o altitudine de 3.845 de metri. A fost construită din ciment, oțel și fibră de sticlă pentru a rezista vânturilor puternice de la această altitudine și a costat 1,3 milioane de dolari. Realizarea ei a durat patru ani și a fost inaugurată cu ocazia Carnavalului local, recunoscut de UNESCO în patrimoniul cultural al umanității. 'Dacă Rio îl are pe Hristos și Carnavalul său, Oruro are și el propriul Carnaval și acum o are și pe Fecioara Maria. Suntem compleți', afirmă un politician local.
Președintele Boliviei, Evo Morales, care a fost în tinerețe muzician în această localitate, a participat la inaugurarea statuii, în timp ce Papa Benedict al XVI-lea a trimis un mesaj de binecuvântare.
Geo Ioanid

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 842, Ultimul acces: 2022-08-09 03:11:12