Franciscanii conventuali la audienta generala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Franciscanii conventuali la audiența generală

[2013-02-08]
Ministrul general reales al franciscanilor conventuali, fr. Marco Tasca, împreună cu participanții la cel de-al 200-lea Capitlu al Ordinului Franciscan Conventual au participat miercuri la tradiționala audiență generală susținută de Papa Benedict al XVI-lea. Redăm corespondența semnată de fr. Alessandro Ratti OFMConv și tradusă de fr. Adrian Măgdici OFMConv pentru situl OFMConv.ro.
La 6 dimineața, somnoroși, participanții Capitularii au plecat de la Assisi spre Roma. Călătoria a fost însoțită de vânt și ploaie, însă odată ce au coborât în piața Sf. Petru frații au reușit să ajungă în Aula Paul al VI-lea fără sa se ude. Participanții la Capitol au fost invitați să se așeze în spatele primelor rânduri, ocupate de Episcopi, printre care se aflau și câțiva Episcopi conventuali. Papa a ajuns pe la 10.30 în aplauzele și ovațiile numeroșilor pelerini veniți la audiența de miercuri.
După cateheza despre Dumnezeu Creatorul, despre demnitatea omului creat după chipul său, despre păcatul originar și despre mântuire, Papa Benedict al XVI-lea i-a salutat astfel pe Capitulari: "Adresez o salutare călduroasă Fraților Minori Conventuali, care celebrează cel de-al 200-lea Capitol general. Dragi Frați, mărturisiți oamenilor de azi frumusețea urmării Evangheliei în simplitate și fraternitate." La sfârșitul binecuvântării Pontifului, fr. Marco Tasca, reprezentându-i pe toți frații conventuali, s-a apropiat pentru a-i manifesta Papei iubirea și ascultarea sa și a tuturor fraților Ordinului, cât și pentru a-i oferi câteva daruri, printre care un crucifix pictat, semn al conformării Părintelui Sf. Francisc lui Cristos.
(Sursa: OFMConv.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 859, Ultimul acces: 2022-08-18 11:55:15