Adunare Eparhiala la Oradea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Adunare Eparhială la Oradea

[2013-02-20]
În data de 16 februarie 2013 a avut loc la Seminarul "Sfinții Trei Ierarhi" din Oradea Adunarea Eparhială a Eparhiei de Oradea. Au participat membrii Curiei eparhiale, protopopii și preoții, călugări și călugărițe precum și laici. Lucrările au debutat cu un moment de rugăciune și cu salutul PS Virgil Bercea, aflăm de pe EGCO.ro. A urmat o meditație despre credință propusă de pr. Gavril Buboi, protopop de Oradea, meditație care a pornit de la Scrisoarea Apostolică "Porta Fidei" și a subliniat importanța trăirii autentice creștine prin mărturie personală și comunitară de rugăciune și caritate.
PS Virgil a făcut o trecere în revistă a anului trecut din punct de vedere pastoral și financiar, subliniind și evenimente importante din viața Bisericii locale și universale din ultimele luni și importanța inițiativelor din Anul Credinței. Episcopul eparhial a subliniat necesitatea unei pastorații cât mai dinamice și cu ajutorul Asociațiilor "Reuniunea Mariană" și AGRU, asociații care trebuie treptat reactivate în parohii. De asemenea este importantă colaborarea strânsă între Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici și preoții din protopopiate, pentru elaborarea și implementarea unor planuri pastorale, care să aducă un real folos comunităților. PS Virgil a mai subliniat necesitatea reluării misiunilor populare în parohii. Pentru o analiză mai aprofundată a situației din parohii, PS Virgil a anunțat înființarea unei Comisii de control, care îl are ca președinte pe pr. Florian Gui, Vicar General, și ca vicepreședinte pe pr. Coriolan C. Mureșan, membri fiind d-nul Ovidiu Constantin, d-na Marcela Moraru și d-nul Alin Pater.
Din partea Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici, pr. Paul Popa a prezentat cu ajutorul unui power point retrospectiva activităților din ultimul an pastoral, precum și propunerile pentru sectoarele de copii, tineri și adulți în Anul Credinței, subliniind colaborarea foarte bună cu preoții din protopopiate și întâlnirile lunare care au loc în acest sens. Pr. Antoniu Chifor, rectorul Seminarului "Sfinții Trei Ierarhi", a prezentat situația din prezent în ceea ce privește vocațiile, subliniind necesitatea pastorației vocaționale în toate parohiile. Pr. Chifor a reamintit importanța formării și a unor cantori pentru parohii. Pr. Olimpiu Todorean a făcut o dare de seamă pe scurt a activității Asociației Caritas Eparhial din Oradea pe ultimul an, subliniind numărul mare de copii și adulți sprijiniți în această perioadă precum și dezvoltarea diferitelor proiecte. Au mai luat cuvântul pr. Ioan Crișan, responsabil cu proiectele în cadrul Episcopiei, precum și pr. Mircea Boța, responsabil cu Fondul forestier al Episcopiei. Au urmat dezbateri despre temele tratate și evenimentul s-a încheiat cu un moment de rugăciune, precum și cu o agapă pregătită de doamnele de la "Reuniunea Mariană", "Viața ascendentă" și AGRU Oradea.
(Sursa: EGCO.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 894, Ultimul acces: 2024-04-18 00:16:27