Un franciscan roman din nou prezent la exercitiile spirituale din Vatican - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Un franciscan român din nou prezent la exercițiile spirituale din Vatican

[2013-02-19]
"Mă bucur să fiu prezent și în acest an la exercițiile spirituale din Vatican, unde am fost invitat pentru a anima liturgia orelor în cânt gregorian, împreună cu alți patru cantori, provenienți din diferite țări", scrie pr. Ciprian Antălucă, OFMConv într-un material apărut pe Ercis.ro. "Mulțumesc lui Dumnezeu pentru această experiență frumoasă, pe care am trăit-o an de an, alături de Sfântul Părinte Papa Benedict al XVI-lea și Curia Romană."
Amintim că în perioada 17-23 februarie, în capela Redemptoris Mater din Vatican, au loc exercițiile spirituale anuale, la care participă Papa și membri ai Curiei Romane. Anul acesta, meditațiile sunt pregătite și susținute de Cardinalul Gianfranco Ravasi, președintele Consiliului Pontifical pentru Cultură, având ca temă: "Ars orandi, ars credendi. Chipul lui Dumnezeu și chipul omului în rugăciunea psalmică". Într-un interviu, predicatorul exercițiilor spirituale a vorbit despre motivațiile alegerii acestei teme: "Am ales Cartea Psalmilor deoarece aici Dumnezeu și omul sunt într-un strâns dialog [...]. Iată, din acest motiv, pentru Anul Credinței, pentru a vorbi de credință, am ales Cartea Psalmilor în care Dumnezeu ne vorbește de credință."
Programul exercițiilor spirituale, conform pr. Antăluca, este următorul: duminică, 17 februarie 2013, ora 18.00 - Expunere Euharistică, vespere, meditație introductivă, adorație și binecuvântarea euharistică. De luni până vineri: ora 9.00 - Laude și prima meditație; ora 10.15 - Ora a treia și a doua meditație; ora 17.00 - A treia meditație; ora 17.45 - Vespere, adorație și binecuvântare euharistică. Sâmbătă, 23 februarie, ora 9.00: Laude, ultima meditație, urmată de salutul Sfântului Părinte.
(Sursa: ERCIS.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 943, Ultimul acces: 2024-04-12 01:26:16