A murit Cardinalul belgian Julien Ries - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A murit Cardinalul belgian Julien Ries

[2013-02-23]
A murit sâmbătă, 23 februarie 2013, la Tournai, în Belgia, Cardinalul Julien Ries, profesor emerit de istoria religiilor la Universitatea Catolică din Louvain-la-Neuve, considerat unul dintre cei mai mari experți în antropologie religioasă ai timpurilor noastre. Pe 19 aprilie ar fi împlinit 93 de ani, aflăm de pe situl Radio Vatican. Născut la Fouches, în Luxemburgul belgian (pe atunci), a frecventat Seminarul din Namur, unde a fost hirotonit preot în 1945. A terminat studiile de specialitate în teologie și, mai apoi, în filosofie și istorie orientală. În 1953, a susținut teza de doctorat despre raportul dintre cristologia maniheistă și Noul Testament în euhologiul copt de la Narmouthis (Medinet Madi). S-a bucurat de vaste aprecieri pentru activitatea sa academică, în special la Universitatea Catolică de la Louvain, unde a fost profesor de istorie a religiei până în 1991.
Până în anul 2008 a scris nu mai puțin de 645 de cărți, eseuri și articole pentru reviste. Un an mai târziu a donat Universității Catolice Sacro Cuore din Milano întreaga sa bibliotecă, totalitatea manuscriselor și a cursurilor, precum și corespondența pe care a avut-o cu diferiți istorici ai religiilor din întreaga lume. Papa Benedict al XVI-lea l-a creat Cardinal în Consistoriul de la 18 februarie 2012. Potrivit sitului Conferinței Episcopale Belgiene, funeraliile religioase pentru Cardinalul Julien Ries vor avea loc pe 2 martie, în Catedrala din Tournai.
(Sursa: vedeți aici)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 924, Ultimul acces: 2024-04-16 03:21:00