Intalnirea tinerilor Nepsis din Lazio cu Preasfintitul Siluan - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Întâlnirea tinerilor Nepsis din Lazio cu Preasfințitul Siluan

[2013-02-26]
În seara zilei de marți, 19 februarie 2013, a avut loc întâlnirea lunară a tinerilor ortodocși români din regiunea Lazio cu Preasfințitul Părinte Episcop Siluan la parohia “Zămislirea Maicii Domnului” din Roma – La Rustica, păstorita de părintele Ilie Ursachi, potrivit episcopia-italiei.it
Tema întâlnirii a fost: “Cine sunt eu? Identitatea tânărului ortodox”. Ca și alte dăți, programul a început cu învățături din partea Preasfinției Sale referitoare la identitatea noastră de creștini primită prin Sfânta Taină a Botezului. Ulterior Preasfințitul Siluan a dat răspuns la unele întrebări ale tinerilor care doreau sa afle ce înseamnă să fii fiu al lui Dumnezeu și ce trebuie să împlinești pentru a fi creștin. În legătură cu acest ultim aspect s-a pus accentul pe faptul că mulți dintre noi vrem să fim creștini, dar nu înțelegem ce înseamnă de fapt acest lucru, că nu este de ajuns doar mersul la Biserică duminica ca să ne considerăm drept “băieți buni”.
Cu toții trebuie să înțelegem ce înseamnă să mergi pe calea lui Hristos și ce înseamnă să fim ai Lui, lucru care necesită respectarea poruncilor lui Dumnezeu. Pentru a face aceasta, Preasfințitul împreună cu tinerii s-au gândit la calitățile Domnului Iisus Hristos în care noi toți ar trebui să ne oglindim pentru a ne putea considera buni creștini. Acestea sunt: iertarea, dragostea necondiționată, fidelitatea, jertfa, milostenia, smerenia, bunătatea, puritatea, ascultarea, răbdarea, curățenia sufletească, înfrânarea, milostenia, înțelepciunea, sinceritatea.
Referitor la PURITATE, Preasfințitul Siluan a descris-o drept deschiderea sufletească către Dumnezeu care face ca inima să nu se încline către lucrurile care provoacă suferință și remușcări.
Pentru a înțelege mai bine cele în legătură cu ÎNFRÂNAREA, s-a vorbit despre legătura dintre trup și suflet și despre experimentul lui Pavlov conform căruia animalele pot fi condiționate la un anumit tip de comportament, neavând rațiunea care să poată domina asupra instinctului, pe când noi, oamenii, putem și trebuie să ne înfrânăm de la toate cele care ne îndepărtează de Dumnezeu. Dacă trăim numai târâți de instinct si dorințe, nu putem fi creștini adevărați. Nu trebuie să dăm frâu liber păcatelor care reprezintă ruperea legăturii cu Dumnezeu, ci trebuie să fim permanent atenți la drumul cel bun, la toate gândurile, înclinațiile, privirile și simțirile pe care Dumnezeu le așteptă de la noi. Noi suntem chemați să fim o ființă duhovnicească, dar, dacă nu hrănim partea duhovnicească, murim lăuntric.
O dimensiune importantă a identității creștinului, subliniată de Preasfințitul, este rugăciunea care trebuie făcută cu bucurie și cu pace. Convorbirea cu Dumnezeu, cu Maica Domnului și cu Sfinții ne ajută să ne regăsim identitatea noastră de tineri ortodocși.
Spre finalul întâlnirii, ca de obicei, Preasfințitul Părinte Episcop a răspuns la nenumăratele întrebări referitoare la argumentele discutate.
Pornind de la ASCULTARE, s-a hotărât și tema următoarei întâlniri care va fi legată de raportarea noastră la Dumnezeu, de motivul adevărat al ascultării poruncilor Lui și de cum putem lua ca model de ascultare pe Maica Domnului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 892, Ultimul acces: 2024-03-28 09:29:24