A aparut brosura Rugaciune pentru unitatea crestinilor 2014 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A apărut broșura Rugăciune pentru unitatea creștinilor 2014

[2014-01-02]
Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor este celebrată în perioada 18-25 ianuarie. Această practică a început încă din 1908, la propunerea lui Paul Wattson. Cu ocazia acestui moment de rugăciune, în fiecare an, se realizează o broșură care propune un model de celebrare ecumenică a cuvântului lui Dumnezeu. Tema rugăciunii pentru unitatea credinței de anul acesta este "Oare a fost Cristos împărțit?" (cf. 1Cor 1,1-17).
Broșura conține o introducere la celebrarea ecumenică, un model de celebrare ecumenică, texte biblice, meditații și rugăciuni pentru fiecare zi din octava de rugăciune, o serie de rugăciuni suplimentare. În fiecare an, pregătirea textului care însoțește celebrările este încredințat unui grup ecumenic dintr-o țară diferită. De redactarea textului pentru ediția din anul 2014 s-a ocupat un grup de reprezentanți din diferite părți ale Canadei, reunit la invitația Centrului Canadian pentru Ecumenism și a Centrului pentru Ecumenism "La Prairie". Animați de invitația Mântuitorului: unde doi s-au trei se adună în numele meu sunt prezent și eu în mijlocul lor, să trăim mai intens, în acest timp, iubirea fraternă.
Textele originale ale ediției 2014 au fost pregătite și publicate de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor și de Comisia "Credință și Constituție" a Consiliului Ecumenic al Bisericilor. Realizarea textului broșurii în limba română a fost coordonată de pr. Iosif Dorcu, iar traducerea textelor a fost făcută de pr. Mihai Pătrașcu, iar varianta tipărită a fost pregătită la Editura Presa Bună a Episcopiei Romano-Catolice de Iași. (Paul-Marian Cojoc pentru Ercis.ro)
(Sursa: ERCIS.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 4023, Ultimul acces: 2022-11-28 04:07:47