Cardinalul Brady: Craciunul cheama la incetarea foametei in lume - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cardinalul Brady: Crăciunul cheamă la încetarea foametei în lume

[2014-01-01]
Armagh (Catholica) - Cardinalul Sean Brady, Arhiepiscop de Armagh și Primat al Irlandei, a făcut un apel către oamenii de bună voință să conlucreze pentru încetarea foametei în lume. În mesajul său pentru Crăciun, președintele Conferinței Episcopale Irlandeze îi invită pe toți, "dar în special pe responsabilii publici și pe cei care cred într-o lume mai dreaptă și mai îndurătoare, să sprijine chemarea Papei Francisc pentru o acțiune concertată care vizează încetarea foametei mondiale până în 2025".
"Celebrarea Crăciunului ne amintește de venirea în lume a Fiului lui Dumnezeu, de nașterea Sa în Betleem", spune Cardinalul, prezentând apoi speranțele sale pentru noul an. "Prima mea speranță este că toți cei ce se întorc acasă de Crăciun se vor simți cu adevărat bine primiți și vor aprecia iubirea din partea rudelor, familiilor și prietenilor, găsindu-l pe Domnul în cei dragi lor." A explicat apoi a doua speranță: "pentru cei fără companie, fără hrană și fără căldură în acest anotimp, să fie susținuți de grija semenilor lor. Desigur, mă gândesc la nevoiașii de aici, dar și la cei din Filipine, din Siria, din Congo. Și mă gândesc în special la acei mulți, din lumea întreagă, care nu au pace." În fine, "ultima mea speranță este că vom înțelege cu toții că nașterea lui Cristos înseamnă puțin sau nimic dacă El nu se naște în inimile noastre. Aceasta înseamnă că munca de Crăciun începe când consolăm inimile înfrânte, când hrănim înfometații, când primim străinii, când eliberăm prizonierii și când aducem pace între oameni."
"Din acest motiv îi invit pe toți [...] să sprijine chemarea Papei Francisc pentru o acțiune concertată care vizează încetarea foametei mondiale până în 2025. Inițiativa se numește: 'O familie umană. Hrană pentru toți'. Pentru prea mult timp am permis foametei globale și sărăciei locale să fie văzute ca tolerabile. În realitate putem rezolva problema foametei și sărăciei dacă ne hotărâm să acționăm."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 3992, Ultimul acces: 2022-11-27 18:15:11