Sfantul Ioan cinstit de romanii din capitala Suediei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfântul Ioan cinstit de românii din capitala Suediei

[2014-01-08]
Mulți români aflați în capitala Suediei l-au cinstit pe Sfântul Ioan Botezătorul la biserica Parohiei „Sfânta Treime” din Stockholm, care și-a sărbătorit cel de-al treilea hram, Sfântul Ioan Botezătorul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord.
„Am putut să îi felicit pe toți cei care poartă numele Sfântului Proroc Înaintemergător și Botezător Ioan în frunte cu părintele Ioan Ruja slujitor la altarul bisericii noastre, dar și credincioșii mai tineri, mai vârstnici, și foarte mulți copii care poartă numele Sfântului Ioan Botezătorul. Împreună cu credincioșii români i-am felicitat și pe suedezii din Capitală, destui de mulți, care poartă numele Sfântului Ioan Botezătorul, desigur în varianta scandinavă de Ian sau Hans”, a spus PS Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord.
Parohia din cartierul Solna al capitalei Suediei mai are și hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1194, Ultimul acces: 2023-12-08 23:13:22