Sediul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti se extinde - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sediul Facultății de Teologie Ortodoxă din București se extinde

[2014-01-13]
Lucrările de extindere a Facultății de Teologie Ortodoxă din București, demarate la sfârșitul anului trecut, continuă, în această perioadă, într-un ritm alert. Instituția de învățământ va dispune, în curând, de spații noi de studiu și cercetare, dotate modern, amenajate pe latura sudică, la nivelul al doilea. Proiectul este susținut financiar de Ministerul Educației Naționale și de Universitatea București.
„Lucrările au început încă din luna noiembrie și deja la sfârșitul anului financiar trecut am făcut o primă plată din partea Universității către constructor realizând undeva la 15-20% din valoarea proiectului. De altfel, din acest moment profitând de timpul bun, prielnic, am scos în afara acoperișului structura metalică care va susține acoperișul noului etaj și în același timp am continuat cu executarea gropilor pentru lifturile ce vor fi construite, unul dintre ele va fi chiar finalizat și bineînțeles cu lucrările conexe: aprovizionarea cu materiale, curățirea locului, pregătirea din punct de vedere al tehnicii, securității, muncă. Estimăm că acest proiect, potrivit graficului existent, spre luna mai-iunie să fie finalizat integral, bineînțeles făcând și anumite ajustări ale unor lucrări care se impun a fi făcute la fața locului de comun acord cu proiectantul, constructorul și bineînțeles finanțatorul, Universitatea din București și Ministerul Educației Naționale” a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Dr. Aurel Mihai, coordonatorul proiectului.
Lucrările care se desfășoară la facultate în această perioadă nu afectează activitatea zilnică a studenților și a cadrelor didactice.
„Ne străduim ca activitatea didactică să fie afectată cât mai puțin, încercând ca procedeele de lucru mai zgomotoase să fie efectuate spre sfârșitul programului, mai ales pentru că se lucrează cu aprox. 40 de muncitori”, a mai spus Pr. Prof. Dr. Aurel Mihai.
„Era nevoie de această extindere pe verticală a Facultății deoarece avem nevoie de un minus de săli pentru departamente, pentru școala doctorală, pentru asociația studenților noștri ortodocși și pe această cale venim în întâmpinarea cerințelor și avem în vedere o mai bună desfășurare a procesului educațional în Facultatea noastră”, a spus Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.
Facultatea de Teologie Ortodoxă din București și-a deschis porțile pe 16 noiembrie 1881. Amplasată în centrul Bucureștiului, nu departe de Patriarhia Română, instituția este unul dintre cele mai vechi și mai importante repere ale învățământului universitar românesc.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1129, Ultimul acces: 2023-12-08 09:16:56