Secretarul de stat al SUA s-a intalnit cu secretarul de stat al Vaticanului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Secretarul de stat al SUA s-a întâlnit cu secretarul de stat al Vaticanului

[2014-01-14]
Marți, 14 ianuarie 2014, a avut loc în Vatican întâlnirea între secretarul de stat, viitorul Cardinal Pietro Parolin, și secretarul de stat al SUA, John Kerry. Secretarul de stat al SUA face în prezent un tur diplomatic internațional pentru a promova un acord de pace între israelieni și palestinieni, precum și apropiata Conferință pentru Pacea în Siria, "Geneva 2", care va avea loc în 22 ianuarie. Directorul Biroului de Presă al Vaticanului, pr. iezuit Federico Lombardi, a făcut o declarație referitoare la întâlnire.
"Întâlnirea a fost extrem de importantă și intensivă, durând o oră și patruzeci de minute. Au mai fost prezenți la această întâlnire ambasadorul Statelor Unite la Sfântul Scaun și trei membri din Secretariatul de Stat al SUA. Din partea Vaticanului au mai fost prezenți secretarul pentru relațiile cu statele, Arhiepiscopul Dominique Mamberti, și alți doi oficiali ai Curiei experți în temele discutate. Întâlnirea a fost extreme de rodnică și bogată în conținut. Principalele teme discutate s-au centrat în mod clar în jurul problemelor din Orientul Mijlociu și în particular a situației din Siria, în vederea Conferinței de Pace de la Geneva."
"Au fost discutate preocupările și speranțele Sfântului Scaun, așa cum au fost exprimate și în discursul Papei ținut ieri în fața Corpului Diplomatic. Se dorește așadar o soluție pașnică la conflict și un angajament pentru ajutor umanitar pentru populațiile atât de profund afectate de criză. S-a mai discutat și tema negocierilor dintre Israel și Palestina, într-un efort de a încuraja, a căuta și a dobândi doritele rezultate pozitive". Continentul african a fost un alt subiect al discuțiilor, în particular situația tot mai dramatică din Sudan. De asemenea, "Sfântul Scaun și-a exprimat îngrijorările, împărtășite de Episcopii din SUA, cu privire la regulile care reglementează reforma sănătății referitor la garantarea libertății religioase și a obiecției de conștiință. S-a discutat și despre planul președintelui SUA de a combate sărăcia și a îmbunătăți situația celor mai sărace segmente ale populației."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 780, Ultimul acces: 2024-04-16 23:42:00