Maria este un model pentru bolnavi pentru a se incredinta vointei lui Dumnezeu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2025 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Maria este un model pentru bolnavi pentru a se încredința voinței lui Dumnezeu

[2016-12-16]
Papa Francisc
16.12.2016, Vatican (Catholica) - Papa Francisc a anunțat joi, 15 decembrie 2016, tema pentru cea de-a 25-a Zi Mondială a Bolnavilor, „Uimire pentru ceea ce face Dumnezeu”, explicând că în împrejurările dificile trebuie să privim la Maria ca exemplu pentru cum să îmbrățișăm voința lui Dumnezeu pentru viețile noastre. „Vă încurajez pe toți, bolnavi, suferinzi, medici, asistente medicale, membri ai familiei și voluntari, pentru a vedea în Maria… semnul sigur al iubirii lui Dumnezeu pentru fiecare ființă umană și un model pentru a se încredința voinței Lui”.
„Să găsiți întotdeauna în credința alimentată de Cuvânt și de Sacramente tăria de care este nevoie pentru a-l iubi pe Dumnezeu chiar și în experiența bolii”. Instituită de Sf. Papă Ioan Paul al II-lea în 1992 – și celebrată prima oară în Lourdes, în 11 februarie 1993 – tema din acest an pentru Ziua Mondială a Bolnavilor se centrează pe o expresie din imnul Magnificat: „Mi-a făcut lucruri mari Cel Atotputernic”. Următoarea Zi a Bolnavilor este o oportunitate, a spus Papa Francisc, „de a reflecta în particular la nevoile bolnavilor și, în general, la nevoile tuturor celor care suferă”.
Este de asemenea o ocazie pentru cei care îi asistă pe bolnavi – membrii familiei, lucrători și voluntari din domeniul sănătății – să îi mulțumească lui Dumnezeu pentru vocația lor de a însoți pe cei suferinzi și bolnavi. Menționând-o pe Sf. Bernadeta Soubirous, sfânta din secolul al XVIII-lea care a avut viziuni cu Fecioara Maria la Lourdes, Papa a spus că asemenea ei, „stăm sub privirea atentă a Mariei”. „Fata simplă de la Lourdes ne spune că Fecioara… o privea așa cum o persoană se uită la alta. Aceste cuvinte simple descriu plinătatea unei relații”.
Deși Sf. Bernadeta a fost săracă, bolnavă și analfabetă, a simțit că Maria o privea „ca pe o persoan㔠și îi vorbea cu „respect”. „Aceasta ne amintește că fiecare persoană este, și rămâne mereu, o ființă umană, și trebuie să fie tratată ca atare. Bolnavii și cei cu dizabilități, chiar grave, au demnitatea lor inalienabilă și propria lor misiune în viață. Ei nu devin niciodată simple obiecte”. Papa a spus că Dumnezeu, care a devenit om și a suferit cu oamenii, este unit cu noi în suferința noastră.
Cristos a devenit „o expresie a omnipotenței milostive a lui Dumnezeu” care se manifestă în viața noastr㠄mai ales atunci când acea viață este fragilă, plină de durere, umilită, marginalizată și suferindă”. În acest fel, Cristos umple viețile noastre cu „puterea speranței care ne poate susține și permite să ne ridicăm din nou”. „Să îi cerem Mariei Neprihănite harul de a ne relaționa întotdeauna cu bolnavii ca persoane care au cu siguranță nevoie de asistență, uneori chiar și pentru cele mai simple lucruri, dar au un dar al lor de împărtășit cu alții”.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 832, Ultimul acces: 2025-03-25 00:50:14