A fost dezvelit Bustul Maresalului Alexandru Averescu din fata Bisericii Casin - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A fost dezvelit Bustul Mareșalului Alexandru Averescu din fața Bisericii Cașin

[2018-11-13]
de Sorin Ionițe

Bustul Mareșalului Alexandru Averescu din fața Bisericii Parcul Domeniilor-Cașin a fost dezvelit duminică în cadrul unei ceremonii militare și religioase.
Evenimentul a fost organizat de Fundația „Mareșal Alexandru Averescu” în colaborare cu Primăria Municipiului București, Divizia 2 Infanterie „Getica” și Arhivele Militare Naționale Române, informează Agerpres.
Inaugurarea monumentului a avut loc duminică, 11 noiembrie 2018, la ora 13:00.
Bustul Mareșalului Alexandru Averescu
Mareșalul Alexandru Averescu, comandantul Armatei Române în Primul Război Mondial, a fost unul dintre cei mai străluciți comandanți militari români din toate timpurile.
Bustul amplasat la intersecția bulevardului Mărăști cu strada Alexandru Constantinescu a fost realizat de sculptorul Valentin Tănase și donat Primăriei Capitalei de Fundația „Mareșal Alexandru Averescu”.
La ceremonialul de duminică au participat generalul Nicolae-Ionel Ciucă, Șeful Statului Major al Apărării, generalul de brigadă Gheorghiță Vlad, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica” și președinte al Fundației „Mareșal Alexandru Averescu”, reprezentanți ai autorităților locale din București și Buzău, cadre militare și veterani de război.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 9812, Ultimul acces: 2024-04-15 15:15:44