Schitul romanesc de la Iordan ar putea fi redeschis - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Schitul românesc de la Iordan ar putea fi redeschis

[2020-06-12]
de Gheorghe Anghel

Lucrările pentru deminarea terenului din zona „Valea Mănăstirilor” (Iordan) se apropie de final. Schitul românesc, închis în anul 1967, ar putea fi vizitat din nou de pelerini și redat slujirii liturgice
Părintele Teofil Anăstăsoaie, Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, a declarat pentru Trinitas TV că o mare parte din această zonă a fost deminată cu succes.
„Sperăm ca în viitor să se reglementeze și accesul în zonă, pentru că în prezent Ministerul Turismului israelian caută soluții pentru a reglementa acest lucru. Apoi, când se va ridica și starea aceasta specială în care se află și Țara Sfântă, respectiv se va permite accesul pelerinilor la obiectivele religioase, să se poată ajungă și acolo, la râul Iordan, la locul unde avem ruinele Schitului în care a slujit Sfântul Cuvios Ioan Iacob Românul”, a spus pr. Teofil.
Pentru refacerea Schitului românesc, și implicit a deminării zonei, Patriarhia Română a inițiat în 2016 o campanie de strângere de fonduri.
Minele antipersonal și antitanc din zona geografică a botezului Mântuitorului datează din timpul Războiului de Șase Zile din 1967.
În urma izbucnirii conflictului armat, biserica Schitului Românesc și clădirea care adăpostea chiliile au fost deteriorate devenind nelocuibile, iar începând cu anul 1970 accesul persoanelor în zonă a fost interzis.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1342, Ultimul acces: 2024-03-24 15:19:45