PS Timotei Prahoveanul despre Sf. Ecaterina: A stiut ca Hristos este Mirele pe Care Il cauta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Timotei Prahoveanul despre Sf. Ecaterina: A știut că Hristos este Mirele pe Care Îl căuta

[2021-11-25]
de Iulian Dumitrașcu

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a spus joi că Sfânta Ecaterina a știut că Hristos este Mirele pe Care Îl căuta.
Afirmațiile au fost făcute la Sfânta Liturghie oficiată de hramul secundar al Bisericii „Buna Vestire” – Giulești din București.
Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a creionat portretul duhovnicesc al muceniței cinstite în 25 noiembrie.
„Sfânta Ecaterina este cunoscută ca iubitoare de înțelepciune, ca ocrotitoare a familiilor, a celor care studiază”.
„Ea ne învață pe toți cât de importantă este mărturisirea pentru Mântuitorul Iisus Hristos, mai ales când ea vine din partea unei persoane foarte cunoscute, a unei persoane cu origine nobilă și cu atât de multă știință de carte”.
„Pomenirea Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina îi îndeamnă pe toți iubitorii de înțelepciune, pe toți filosofii, să-i apropie pe oameni de Biserică”.
„Sfânta Ecaterina îi îndeamnă pe cei care sunt intelectuali, lideri de opinie, să fie asemenea marilor înțelepți din Alexandria care au înțeles cuvântul Evangheliei și au avut puterea mărturisirii”.
„Sfânta Ecaterina s-a bucurat să fie mireasă, să se bucure de însoțirea cu Mântuitorul Hristos. Ea căuta ceva mai mult decât putea găsi în lumea aceasta. Când i s-a vorbit despre Domnul, ea a știut că Mântuitorul Hristos este Mirele pe care Îl căuta”.
„Ne rugăm Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina să ne ajute, să ne ocrotească, să ne dea puterea de a ajunge și noi la măsura credinței ei și mai ales să înțelegem că adevărata înțelepciune este aceea de a-L urma pe Mântuitorul Hristos, bucuria și nădejdea noastră a tuturor”, a spus Preasfinția Sa.
Ierarhul a amintit că parohia are în patrimoniul ei un fragment din moaștele sfintei, pentru care a sfințit, joi, o nouă raclă.
Biserica „Buna Vestire” – Giulești este situată pe Calea Giulesti, Nr. 550, Sect. 6, București.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 867, Ultimul acces: 2022-05-24 03:12:33