1 Decembrie la Chisinau. „Biserica nu a fost doar martora a istoriei” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

1 Decembrie la Chișinău. „Biserica nu a fost doar martoră a istoriei”

[2021-12-02]
de Sorin Ionițe

Reprezentanții Mitropoliei Basarabiei au oficiat miercuri, de Ziua Națională a României, o rugăciune de mulțumire în Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Chișinău.
La slujba de Te Deum a fost prezentat mesajul Mitropolitului Petru care a subliniat faptul c㠄nu putem serba cu vrednicie unitatea noastră națională fără a reaminti generației de astăzi faptele acelora care au contribuit prin munca lor la menținerea românismului, la întărirea sa culturală și socială și, mai ales, a celor ce cu vitejia și cu jertfa vieții lor au hotărât întregirea țării”.
„Biserica nu a fost doar martoră a istoriei poporului român, ci a participat activ la actele fundamentale ale destinului nostru național”, a spus IPS Petru, Mitropolitul Basarabiei.
„Marea Unire a fost un moment inevitabil datorită luptei întregului neam românesc și nu a fost efectul unei întâmplări sau a unei conjuncturi favorabile”, a adăugat ierarhul.
La eveniment a fost prezent Excelența Sa, Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova.
După Te Deum, clericii și credincioșii au mers la monumentul lui Ștefan cel Mare din centrul Chișinăului, unde au depus flori, au rostit o rugăciune și au intonat cântece patriotice.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 712, Ultimul acces: 2022-05-27 13:22:13