Parohia romaneasca din Luton, zece ani de existenta in oraselul recunoscut pentru diversitatea sa religioasa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Parohia românească din Luton, zece ani de existență în orășelul recunoscut pentru diversitatea sa religioasă

[2021-12-02]
de Iulian Dumitrașcu

Parohia românească din Luton a împlinit în 13 noiembrie zece ani de la înființare. Aniversarea a fost marcată duminică prin slujirea Mitropolitului Iosif.
„Toți acești ani au fost un răstimp de răbdare pentru biserică, căci abia anul acesta s-a reușit obținerea unui lăcaș de cult propriu”, a subliniat IPS Iosif în predica de la Liturghie.
„Însă nu trebuie uitat”, a continuat Părintele Mitropolit, „că atunci când ai preot, ai Biseric㠖 chiar dacă biserica de zid n-o ai. Biserica nu o constituie pietrele, cărămizile de lut, ci pietrele cele vii care suntem noi, care sunteți dumneavoastră”.
În timpul slujbei, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale l-a hirotonit diacon pe Radu Amariei, pe seama parohiei Luton, și l-a hirotesit duhovnic, pe seama a două misiuni britanice, pe Părintele Cosmin Mureșan.
Părintele paroh Ioan Nazarcu i-a mulțumit ierarhului pentru slujire, după care a îndemnat la urmarea lui Hristos.
„Noi, creștinii ortodocși, avem datoria să-L împărtășim pe Hristos unei lumi care se îndepărtează tot mai mult de El, afundându-se în atâta durere și frământare”.
„Iar singura ieșire, așa cum ne învață Cuviosul Sofronie de la Essex, este de a afla în noi înțelepciunea, hotărârea de a nu trăi după ideile acestei lumi, ci de a urma lui Hristos. Să-L urmăm nu din afară, ci lăuntric”, a spus parohul.
Aflat în vecinătatea Londrei, orașul Luton este recunoscut pe plan local pentru diversitatea religioasă: se găsesc nu mai puțin de cincisprezece moschei, o sută cincizeci de denominațiuni creștine diferite, două temple hinduse și o sinagogă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 696, Ultimul acces: 2022-05-27 13:22:32