Peste 250 de timisoreni au participat la un festival de pastrare a traditiilor romanesti desfasurat in Ungaria - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Peste 250 de timișoreni au participat la un festival de păstrare a tradițiilor românești desfășurat în Ungaria

[2022-10-11]
de Alexandru Boboc

Duminică s-a desfășurat Festivalul de păstrare și promovare a tradițiilor populare românești ,,La obârșii, la izvor”. Evenimentul a avut loc la Gyula, Ungaria.
Duminică dimineață, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a slujit alături de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Ungariei, la Catedrala ortodoxă din Gyula.
La slujbă au participat și 250 de oameni veniți din localitățile timișorene Giroc, Ghiroda Timișoara Dacia și Timișoara Viile Fabric.
În a doua parte a zilei, la Centrul Cultural din cadrul Liceului „Nicolae Bălcescu” din Gyula avut loc Festivalul „La obârșii, la izvor”. Programul artistic a fost susținut de Ansamblul de tineret ,,Banatul” al Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș.
La eveniment au participat reprezentați ai mai multor instituții românești, dintre care amintim: Florin Trandafir Vasiloni, Consulul general al României la Gyula, Daniel Banu, Consul general al României la Szeged și Maria Guzău Czegledi, directoarea Liceului românesc ,,Nicolae Bălcescu” din Gyula.
Evenimentul s-a încheiat cu un cuvânt de mulțumire adresat de Preasfințitul Părinte Siluan al Ungariei organizatorilor și celor care au participat.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 342, Ultimul acces: 2023-12-09 14:41:28