Cu sprijinul Bisericii, in Galati va fi construita o clinica pentru tratarea si recuperarea copiilor bolnavi de cancer - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cu sprijinul Bisericii, în Galați va fi construită o clinică pentru tratarea și recuperarea copiilor bolnavi de cancer

[2019-06-04]
de Iulian Dumitrașcu

În Galați va începe în luna iulie 2019, cu sprijinul Bisericii, construirea unei clinici pentru tratarea și recuperarea copiilor bolnavi de cancer.
Acesta reprezintă unul dintre proiectele stabilite în cadrul Parteneriatului româno-german „Galați 2020”, inaugurat în data 2 iunie 2014, prin conlucrarea în domeniul social între Arhiepiscopia Dunării de Jos, Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Centrale și de Nord și Biserica Evanghelică Lutherană din Landul Baden-Württemberg.
Primăria Galați, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” din Galați și Facultatea de Medicină și Farmacie din Galați se află printre partenerii care sprijină acest proiect.
Pentru implementarea proiectului, în zilele de 3 și 4 iunie au avut loc în Sala Episcop „Chesarie Păunescu” a Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos întâlniri între reprezentanții instituțiilor implicate.
De asemenea, s-au desfășurat și sesiuni de comunicări în cadrul cărora specialiștii germani și români au analizat și propus următoarele etape de dezvoltare a proiectului.
La întâlnirile informale au participat Mitropolitul Serafim al Germaniei și Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos.
Proiectul cu o valoarea de 3,3 milioane de euro a fost analizat și până la sfârșitul lunii iunie 2019 va fi semnat. Lucrările de construcție și de amenajare cu toate cele necesare vor începe în luna iulie 2019 și au ca termen de finalizare 18 luni.
Ambulatoriul va avea parter și un etaj și va fi prevăzut, pe lângă cabinetele specifice oncologice, și cu un serviciu de anatomie patologică pentru realizarea de analize amănunțite în vederea stabilirii tipului de malignitate și începerea tratamentului.
Aparatul în valoare de 10.000 de euro pentru diagnosticul anatomo-patologic a fost deja achiziționat cu sprijinul Mitropoliei Germaniei.
În jur de ​5.000 de copii din România sunt bolnavi de cancer, iar 400-500 de noi cazuri sunt diagnosticate anual, estimează autoritățile, care nu au însă o evidență exactă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 425, Ultimul acces: 2024-03-20 20:01:27