Sfantul Ilie este un model de aparator si marturisitor al dreptei credinte, spune PS Lucian - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfântul Ilie este un model de apărător și mărturisitor al dreptei credințe, spune PS Lucian

[2020-07-21]
de Iulian Dumitrașcu

În ziua de pomenire a Sfântului Ilie Tesviteanul, Episcopul Lucian a explicat la Catedrala Episcopală din Caransebeș ce putem învăța din misiunea desfășurată pe acest pământ de proroc.
„Sfântul Ilie rămâne și pentru noi creștinii acestor vremuri un model de apărător și mărturisitor al dreptei credințe”.
„Sfântul Ilie ne învață să apărăm credința cea adevărată și s-o mărturisim, ne învață să ne rugăm profund și intens la biserică și acasă și să avem mai multă râvnă și evlavie față de cele sfinte și față de o viață autentică dusă în Hristos”, a spus Preasfinția Sa.
Episcopul Caransebeșului l-a rugat pe Sfântul Proroc Ilie, în finalul omiliei sale, „să ocrotească pe mai departe Eparhia Caransebeșului, toată Mitropolia Banatului și pe toți cei care se închină adevăratului Dumnezeu, Cel Unul în ființă, întreit în persoane, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt”.
Prima dorință de a ridica la Caransebeș o catedrală episcopală a aparținut Patriarhului Miron Cristea. Piatra de temelie a fost așezată în data de 27 octombrie 1996.
Lăcașul de cult a fost sfințit în 12 septembrie 2010 de Patriarhul Daniel, împreună cu mai mulți membri ai Sfântului Sinod.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 388, Ultimul acces: 2024-04-13 04:54:58