Episcopul Slatinei: Ce am facut cu „via” Domnului? - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopul Slatinei: Ce am făcut cu „via” Domnului?

[2020-09-06]
de Sorin Ionițe

Făcând o paralelă la Pilda lucrătorilor răi, Episcopul Slatinei și Romanaților atrage atenția că omul de azi se comportă barbar și grosolan cu „via” încredințată lui de Dumnezeu.
„Se înțelege c㠋via› încredințată lucrătorilor din evanghelia de astăzi este pământul acesta, pe care Dumnezeu ni l-a dat nouă, oamenilor, în stăpânire”, precizează Episcopul Sebastian în mesajul publicat pe site-ul eparhiei.
„Ce am făcut noi, pământenii, din lumea Lui?”, întreabă ierarhul, oferind totodată și răspunsurile triste:
Am otrăvit pământul cu chimicale de tot felul, din prea multă lăcomie
Am infectat aerul cu poluare, din nepăsare sau pentru câștig ușor
Am infestat apele cu gunoaie, din nesimțire și iresponsabilitate
Ne ucidem între noi, pentru pământ și resurse (prin războaie)
Ne omorâm copiii (prin avort, eugenie) și bătrânii (prin eutanasie) de teama suprapopulării planetei sau din comoditate
„Igienizăm” lumea prin experimente medicale criminale
„Cât va mai răbda, oare, Dumnezeu această barbarie și nesocotire grosolană a voii Sale?”, se întreabă Preasfinția Sa.
„Cât va mai tolera uzurparea aceasta de calitate? Cât va mai aștepta întoarcerea la sentimente mai bune a acelor care fie Îl ignoră, nedorind câtuși de puțin a-L recunoaște, fie Îl sfidează, subestimându-L, fie, chiar, Îl disprețuiesc pe față, urându-L?”.
„Te uiți la lumea aceasta și, parcă, ar fi a nimănui!… Parcă n-ar avea niciun Stăpân! Fiecare face ce-l taie capul și o batjocorește cum vrea, ca și cum Stăpânul ei ar fi murit pe undeva, departe, și nu Se va mai întoarce niciodată să ceară socoteală. Dar, ce stăpân renunță la ‹via› sa atât de ușor? Care proprietar își lasă avuția pe mâini iresponsabile până în sfârșit?”.
„Dragii mei, că Domnul nu va lăsa lucrurile așa la infinit, ne-o spune tot evanghelia de astăzi: ‹Când va veni Stăpânul viei… pe cei răi cu rău îi va pierde, iar via o va da altor lucrători, care vor da roadele la timpul lor›. Există, așadar, o vreme pentru toate! ‹Dumnezeu va judeca pe cel drept ca și pe cel nelegiuit, căci este vreme pentru orice punere la cale și pentru orice fapt㛠(Ecles. 3, 17). Cei ce-L urăsc pe Domnul vor pieri, iar cei ce mizează pe prea multa Sa răbdare vor avea de-a face cu dreptatea Lui”.
„Să nu creadă cineva că Domnul Și-a luat mâna de pe lumea Sa! Nu! Suntem încă în perioada de grație a bunătății și îngăduinței Sale. Va veni, însă, și ‹vremea secerișului›”, avertizează PS Sebastian.
„De aceea, să-l rugăm pe Dumnezeu să ne ajute să fim lucrătorii cei buni, pentru ca venind El și cerându-ne socoteală să nu fim rușinați pentru reaua petrecere în ‹via› Sa sau pentru nelucrarea faptelor celor bune, Amin!”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 412, Ultimul acces: 2024-04-17 07:42:29