Mesajul PF Cardinal Lucian la decesul Episcopului de Cluj-Gherla - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mesajul PF Cardinal Lucian la decesul Episcopului de Cluj-Gherla

[2021-01-15]
PS Florentin Crihălmeanu
Cu multă tristețe am primit vestea întoarcerii subite în Casa Tatălui, pe data de 12 ianuarie 2021, a preaiubitului nostru Frate în Cristos, Episcopul Florentin Crihălmeanu, Eparhul Eparhiei de Cluj-Gherla. Doresc să îmi exprim comuniunea în rugăciune și să mă alătur în aceste momente grele familiei, confraților întru episcopat, preoților și persoanelor consacrate, tuturor celor care l-au cunoscut și l-au stimat, bunilor credincioși greco-catolici ai Eparhiei de Cluj-Gherla, întregii noastre Biserici și tuturor oamenilor de bună credință.

Amintesc cu recunoștință viața plină de zel și slujirea plină de credință a Episcopului Florentin. Figura sa de slujitor credincios al lui Dumnezeu, al Bisericii Greco-Catolice, de îndrumător al tinerilor, de om de cultură cu o temeinică pregătire teologică, deschis la dialogul ecumenic și atent la nevoile celor în dificultăți, va rămâne vie în sufletele noastre și ale tuturor acelora care l-au cunoscut. Isus, Cel ce a înviat glorios din morți pentru noi și pentru a noastră mântuire, îi spune astăzi slujitorului Său Florentin și nouă tuturor: Eu sunt, nu vă temeți. Și ne cheamă la a fi încrezători, ne cheamă la speranță. Cristos este Poarta prin care, dacă va intra cineva, se va mântui (cfr. Ioan 10,9). De la speranță, Mântuitorul ne conduce prin Crucea lui la mântuire: „prin nădejde ne-am mântuit” (Romani 8,24).
Ne unim în rugăciune pentru odihna sufletului slujitorului Său credincios Ierarhul Florentin. Prin mijlocirea Maicii Sfinte, a Sfântului Iosif, Patronul Eparhiei de Cluj-Gherla și a Fericiților Episcopi Martiri, Domnul să primească sufletul ales al Bunului Său slujitor și să-l așeze în Ierusalimul cel Ceresc. În veci pomenirea lui! † Lucian Cardinal Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 29, Ultimul acces: 2021-02-28 06:00:38