Mons. Skworc: Sfantul Iosif, model pentru Biserica de astazi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mons. Skworc: Sfântul Iosif, model pentru Biserica de astăzi

[2021-01-14]
Sf. Iosif
„Redescoperirea bogăției calităților spirituale și personale ale Sfântului Iosif, purtătorul de grijă al Mântuitorului, poate contribui la formarea unor comportamente ce reprezintă un răspuns practic la dificultățile din vremurile noastre.” Astfel scrie Arhiepiscopul Wiktor Skworc, președinte al Comisiei pastorale din cadrul episcopatului polonez, într-un document conținând propunerile pastorale pentru Anul Sfântului Iosif. Stabilit de Papa Francisc prin Scrisoarea apostolic㠄Patris corde” (Cu inimă de Tată), Anul Sfântului Iosif a început la 8 decembrie 2020 și se va încheia la 8 decembrie 2021.

Subliniind modul în care exemplul Sfântului Iosif, patron al Bisericii Universale, poate ajuta la depășirea actualei crize cu care se confruntă Biserica, prelatul polonez încredințează protecției Sfintei Familii numeroasele familii care se confruntă cu grave dificultăți cauzate de pandemia în curs. De asemenea, îndeamnă credincioșii ca, în Anul Sfântului Iosif, să se încredințeze în mod deosebit protecției tatălui purtător de grijă al Mântuitorului Isus, pentru a depăși momentele dificile și a proteja darul iubirii conjugale, încredințându-i, de asemenea, cu smerenie, protejarea minorilor față de orice formă de abuz, inclusiv din partea unor membri ai clerului.
Monseniorul Skworc, îndeamnă clerul polonez și credincioșii să se implice în pregătirea Anului Sfântului Iosif din punct de vedere pastoral, amintind indulgențele speciale pentru acest an jubiliar. De asemenea, le sugerează Episcopilor polonezi să înființeze în propriile Dieceze, prin decrete speciale, biserici jubiliare. Apoi, a îndemnat mijloacele de comunicare în mas㠖 la nivel diecezan – și diferitele departamente de teologie să se implice în organizarea inițiativelor prilejuite de acest an jubiliar. De asemenea, credincioșii sunt îndemnați să recite zilnic rugăciuni către sfântul Iosif, ocrotitorul familiilor, tată purtător de grijă al lui Isus și soț preacurat al Mariei. (Anca Mărtinaș pentru Vatican News România)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 36, Ultimul acces: 2021-02-26 00:27:30