Anunturi din Dieceza de Timisoara - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Anunțuri din Dieceza de Timișoara

[2021-01-14]
Dieceza de Timișoara
1. Întâlnire cu membrii grupului Jubilate
Miercuri, 13 ianuarie 2021 la ora 20.00 Excelența Sa Iosif Csaba Pál, Episcop de Timișoara, se va întâlni online, pe platforma Zoom, cu membrii grupului de studenți români romano-catolici Jubilate din Timișoara. În cadrul întâlnirii Episcopul Diecezan va ține o prelegere având ca temă Anul Sf. Iosif și darul de indulgențe speciale cu ocazia acestui an.
2. Curs biblic în Mănăstirea Salvatoriană
În zilele de 16 ianuarie, respectiv 13 februarie și 13 martie 2021, Mănăstirea Salvatoriană din Timișoara-Elisabetin va găzdui un curs biblic. Tema tuturor întâlnirilor va fi Apocalipsa lui Ioan, referent fiind dr. Imogen Tietze. Programul fiecărei zile va începe la ora 10.00 și se va termina la ora 16.00, cu masa de prânz înclusă. Taxa de participare este 30 lei pentru fiecare întâlnire. Cei interesați se pot înscrie la adresa de e-mail: bildungsreferat@salvatorianer.at și salvatorieni@gmail.com, la nr. de telefon: 0040 723 523369 sau în oficiul parohial din Timișoara III Elisabetin.
3. În perioada 18-25 ianuarie 2021 se va desfășura Octava de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor având ca motto: „Rămâneți în dragostea mea: și veți aduce multe roade” (Ioan 15, 5-17). Cu acest prilej Excelența Sa Iosif Csaba Pál, Episcop diecezan, va participa la următoarele celebrări ecumenice din Dieceza de Timișoara:
– Joi, 21 ianuarie 2021 începând cu ora 17.00 în biserica ortodoxă română din Anina Episcopul diecezan va rosti predica în limba română. La eveniment va participa PS Lucian Mic, Episcop ortodox al Caransebeșului.
– 23 ianuarie 2021 începând cu ora 17.00 în biserica parohială romano-catolic㠄Preasfânta Treime” din Reșița-Govândari, predica fiind rostită de către PS Lucian Mic, Episcop ortodox al Caransebeșului;
– Duminică, 24 ianuarie 2021 începând cu ora 17.00 în biserica parohială romano-catolică Millennium din Timișoara II Fabric, unde Episcopul diecezan se va ruga împreună cu reprezentanții tuturor confesiunilor din Timișoara.
În orașul Reșița programul Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor va fi următorul:
– Luni, 18 ianuarie în biserica romano-catolică Maria Zăpezii, predica va fi rostită de către pr. Tutaș Nicolae, protopop greco-catolic în limba română;
– Marți, 19 ianuarie în biserica greco-catolică Sf. Fecioară Maria din Fatima din Reșița-Govândari, predica în limba română fiind rostită de către Adorján Dávid pastor reformat;
– Vineri, 22 ianuarie în biserica reformată rugăciunea va fi condusă de către pr. Attila Puskás, paroh romano-catolic, în limbile română și maghiară;
– Duminică, 24 ianuarie în biserica evanghelică rugăciunea va fi condusă de către pr. Ovidiu Pop, paroh greco-catolic, în limba română.
În Bocșa Montană programul Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor se va desfășura astfel:
– Miercuri, 20 ianuarie în biserica greco-catolică predica va fi rostită de către pr. Veniamin Pălie, decan romano-catolic, în limba română;
– Luni, 25 ianuarie în biserica romano-catolică rugăciunea va fi condusă de către Rev. Walter Sinn, paroh evanghelic, în limbile română, germană și maghiară.
Celebrările vor începe la ora 17.00. Deoarece respectând normele în vigoare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, în biserici accesul credincioșilor este limitat, cei care doresc să participe sunt rugați să se anunțe la parohul comunităților. Pentru cei prezenți la celebrări respectarea normelor pentru prevenirea răspândirii Covid 19 (purtarea măștii și păstrarea distanțării fizice) este obligatorie.
4. Programe pentru tineri
– Conform programului elaborat de către Centrul Diecezan de Tineret, în data de 21 ianuarie a.c. tinerii și studenții din parohiile timișorene sunt invitați să participe la o Adorație Euharistică care va începe la ora 20.00 în biserica parohială din Timișoara IV Iosefin.
– Pentru studenții catolici în data de 19 și 26 ianuarie 2021 între orele 20.00 și 21.00 va avea loc Adorație Euharistică. Luni, 25 ianuarie a.c. între orele 20.00 și 21.00 va avea loc Lectio Divina. Locul desfășurării: str. 1 Decembrie nr. 1, Timișoara III Elisabetin.
5. Curs de formare a laicilor
Cursurile de formare a laicilor continuă și în acest an prin intermediul internetului. Scopul acestei instruiri este de a învăța cum să fim ucenici ai lui Isus. Acest curs este destinat creștinilor laici, adulți, care doresc să crească în credință și vor să slujească în secolul în care trăiesc. Primul curs din acest an va avea loc în data de 22 ianuarie a.c., începând cu ora 18.00 pe platforma ZOOM. Prelegerea va fi ținută de pr. Zsolt Szilvágyi vicar episcopal, având ca temă Planul lui Isus despre Biserică în lumina evangheliilor.
6. Sf. Liturghie pontificală
În Duminica Sf. Scripturi, 24 ianuarie 2021, în biserica din Lugoj începând cu ora 11.30 Excelența Sa Iosif Csaba Pál, Episcop diecezan de Timișoara va celebra o Sf. Liturghie pontificală în limba română. Pentru credincioșii care doresc să participe la Sf. Liturghie respectarea normelor pentru prevenirea răspândirii Covid 19 (purtarea măștii și păstrarea distanțării fizice) este obligatorie.
7. Duminica Sf. Scripturi
Sf. Părinte Papa Francisc prin scrisoarea apostolică în formă de motu proprio „Aperuit illis” a instituit Duminica Bibliei. „De aceea, stabilesc ca Duminica a III-a din timpul de peste an să fie dedicată celebrării, reflecției și divulgării Cuvântului lui Dumnezeu. Astfel, această Duminică a Bibliei se va situa într-un moment oportun din acea perioadă a anului, când suntem invitați să întărim legăturile cu evreii și să ne rugăm pentru unitatea creștinilor. Nu este vorba de o simplă coincidență temporală: a celebra Duminica Bibliei exprimă o valență ecumenică, pentru că Sfânta Scriptură arată celor care se pun în ascultare drumul care trebuie urmat pentru a ajunge la o unitate autentică și solidă.” – se poate citi în scrisoarea apostolică.
Astfel, în data de 24 ianuarie 2021 în biserica din Timișoara III Elisabetin începând cu ora 16.00 va avea loc o meditație despre Cuvântul lui Dumnezeu, coordonator fiind dr. Imogen Tietze, referent.
Birou de presă al Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara
(Sipos Enikő, referent de presă al Episcopiei)
Tel. 0256/221115, e-mail: mediatm@gerhardus.ro

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 37, Ultimul acces: 2021-02-28 03:19:52